Μελέτη σκοπιμότητας ίδρυσης μονάδας παραγωγής παγωμένου γιαουρτιού
![Thumbnail](/xmlui/bitstream/handle/unipi/6950/Zotos.pdf.jpg?sequence=4&isAllowed=y)
Προβολή/ Άνοιγμα
Θεματική επικεφαλίδα
Τροφή -- Βιομηχανία και εμπόριο -- Ελλάδα ; Food industry and trade -- Greece ; Frozen yogurt industry ; Frozen yogurt industry -- ManagementΠερίληψη
Η παρούσα μελέτη εξετάζει τη σκοπιμότητα ίδρυσης μιας παραγωγικής μονάδας τυποποιημένου παγωμένου γιαουρτιού στο Νομό Αχαΐας (ΒΙ.ΠΕ. Πατρών). Οι βασικότεροι παράμετροι που οδήγησαν στην επιδίωξη του συγκεκριμένου επενδυτικού εγχειρήματος είναι η συνεχόμενη αύξηση της ζήτησης του παγωμένου γιαουρτιού, η πρόσφατη εμφάνιση του στην ελληνική αγορά, η έλλειψη του στα ράφια των σούπερ μάρκετ, η συνεχής αύξηση της ζήτησης των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας (ιδιαίτερα των προϊόντων παγωτού) και η στροφή των καταναλωτών τα τελευταία χρόνια στον υγιεινό τρόπο διατροφής.