dc.contributor.advisor | Γεωργόπουλος, Νικόλαος | |
dc.contributor.author | Αδάμ, Λαμπρινή | |
dc.date.accessioned | 2024-11-26T13:19:11Z | |
dc.date.available | 2024-11-26T13:19:11Z | |
dc.date.issued | 2024-11-19 | |
dc.identifier.uri | https://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/17122 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26267/unipi_dione/4545 | |
dc.description.abstract | Η επιτυχία στον ανταγωνιστικό κλάδο του παγκόσμιου λιανικού εμπορίου τροφίμων απαιτεί τον εντοπισμό των κατάλληλων στρατηγικών που θα οδηγήσουν σε ένα διατηρήσιμο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Σκοπός της παρούσας έρευνας αποτελεί η μελέτη του συνδυασμού Στρατηγικής Καινοτομίας και Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης για την επίτευξη διατηρήσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στον κλάδο του παγκόσμιου λιανικού εμπορίου τροφίμων, μέσω της μελέτης περίπτωση της W. Χαρακτηριστικό της W αποτελεί το μεγάλο μέγεθός της εφοδιαστικής της αλυσίδας και η παγκόσμια εξάπλωσή της με μια ενδεχομένως εύκολα αντιγράψιμη στρατηγική «Evey Day Low Prices», η οποία όμως στηρίζεται σε βαθιά σημεία υπεροχής όπως η άμεση επαφή με τους προμηθευτές προϊόντων τροφίμων και η διαπραγματευτική της πολιτική στο κόστος προμήθειας. Ταυτόχρονα, η απορρόφηση καινοτόμων τεχνολογιών και η πρωτοπορία της στις πρωτοβουλίες ως προς τη βιώσιμη ανάπτυξη, την ξεχωρίζουν σημαντικά απο τους ανταγωνιστές της και επιφέρουν διατήρηση του ανταγωνιστικού της πλεονεκτήματος. | el |
dc.format.extent | 105 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Πειραιώς | el |
dc.title | Επίτευξη διατηρήσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, με σύνδεση στρατηγικών βιώσιμης ανάπτυξης και καινοτομίας : παγκόσμιο λιανεμπόριο τροφίμων | el |
dc.type | Master Thesis | el |
dc.contributor.department | Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων | el |
dc.description.abstractEN | Αn active company in the competitive global food retail market, must find the suitable strategies that would lead to a viable competitive advantage and success. The purpose of this study is the analysis of Innovation and Sustainable Development strategies combination for the acquisition of a viable competitive advantage in the global food retail market, by deepening into the case study of W. Company W is known for the large supply chain and global growth under the “Every Day Low Prices” strategy which may be easily copied. Although, this strategy is based on the immediate cooperation of W with suppliers and W’s bargaining power towards them. At the same time, the absorbance of innovative technologies and sustainable practices set W beyond other competitors and offer viability to the company’s competitive advantage. | el |
dc.contributor.master | MBA TQM International - Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – Ολική Ποιότητα με διεθνή προσανατολισμό (MBA TQM Int) | el |
dc.subject.keyword | Στρατηγική καινοτομίας | el |
dc.subject.keyword | Στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης | el |
dc.subject.keyword | Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα | el |
dc.subject.keyword | Στρατηγικό μάνατζμεντ | el |
dc.subject.keyword | Παγκόσμιο λιανεμπόριο τροφίμων | el |
dc.date.defense | 2024-11-25 | |