Εμφάνιση απλής εγγραφής

Οι απαιτήσεις HACCP για ευρέως διακινούμενα τρόφιμα - ποτά σε περίπτερα

dc.contributor.advisorΜποχώρης, Γεώργιος
dc.contributor.authorPantelidis, Grigorios
dc.contributor.authorΠαντελίδης, Γρηγόριος
dc.date.accessioned2022-11-02T10:35:42Z
dc.date.available2022-11-02T10:35:42Z
dc.date.issued2022-10
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/14767
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26267/unipi_dione/2189
dc.description.abstractΗ παρούσα διπλωματική εργασία, αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων με ειδίκευση στη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας με διεθνή προσανατολισμό (MBA-TQM). Στη σημερινή εποχή η ασφάλεια του καταναλωτή και η κυκλοφορία υγειονομικά ασφαλών τροφίμων και ποτών στην αγορά γίνεται ολοένα και περισσότερο σημαντική. Όμως, πολλές επιχειρήσεις μικρής κλίμακας, όπως και τα περίπτερα, δυσκολεύονται να εντοπίσουν τις μεθόδους που θα ικανοποιήσουν τις υψηλές προσδοκίες των καταναλωτών. Παρόλα αυτά, τα συστήματα διασφάλισης της υγιεινής των τροφίμων και ποτών, όπως το σύστημα HACCP, μπορούν να εξασφαλίσουν αυτούς τους επιχειρηματικούς στόχους. Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως βασικό στόχο την περιγραφή του σχεδίου HACCP με γνώμονα την εφαρμογή του σε περίπτερα. Οι διαστάσεις του συστήματος HACCP αναλύονται με σκοπό την κατανόηση των ενεργειών που εφαρμόζονται σε μια επιχείρηση περιπτέρου. Συγκεκριμένα εξετάζεται η σημασία των προαπαιτούμενων προγραμμάτων και η σχέση τους με το σύστημα HACCP, τα είδη κινδύνων που εντοπίζονται και ελέγχονται αλλά και η μεθοδολογία δημιουργίας ενός σχεδίου HACCP. Στη συνέχεια, αναλύεται η περίπτωση ενός ευρέως διαδεδομένου προϊόντος, του εμφιαλωμένου νερού, αναφορικά με την ανάλυση του προϊόντος και τη δημιουργία του διαγράμματος ροής, όπως προβλέπεται από το σχέδιο HACCP. Τέλος, παρατίθεται το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τις πιο πρόσφατες απαιτήσεις και υγειονομικούς κανονισμούς που αφορούν τις επιχειρήσεις τύπου περιπτέρου.el
dc.format.extent139el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Πειραιώςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.titleΟι απαιτήσεις HACCP για ευρέως διακινούμενα τρόφιμα - ποτά σε περίπτεραel
dc.title.alternativeHACCP requirements for widely distributed food and beverages in kiosksel
dc.typeMaster Thesisel
dc.contributor.departmentΣχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεωνel
dc.description.abstractENThis thesis was developed in the context of the master’s program of the Department of Business Administration with specialization to International Total Quality Management (MBA-TQM). In today's era, consumer safety and the circulation of healthy and safe food and beverages on the market is becoming increasingly important. But many small-scale businesses, like kiosks, struggle to identify methods that will satisfy the expectations of consumers. However, food and beverage hygiene assurance systems such as the HACCP system can ensure these business objectives. The main objective of this thesis is the description of the HACCP plan in relation with its application in kiosks. The HACCP system is analyzed to better understand the actions implemented in a kiosk business. Specifically, the importance of the prerequisite programs and their relationship with the HACCP system, the types of risks that are identified and controlled and the methodology for creating a HACCP plan are examined. Additionally, a widely distributed beverage, bottled water, is analyzed in terms of product analysis and the creation of flow chart, as instructed by the HACCP plan. Finally, the legislative framework regarding the latest requirements and health regulations concerning kiosk-type businesses is listed.el
dc.contributor.masterΕυρωπαϊκό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – Ολική Ποιότητα (ΕΜΠΣ.ΔΕ-ΔΟΠ)el
dc.subject.keywordHACCPel
dc.subject.keywordΠερίπτεραel
dc.subject.keywordΔιοίκηση ολικής ποιότηταςel
dc.subject.keywordΤρόφιμαel
dc.subject.keywordΠοτάel
dc.date.defense2022-10-17


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»