Η δανειακή δυνατότητα μιας επιχείρησης.Cross-pledging και redeployability
Προβολή/ Άνοιγμα
Λέξεις κλειδιά
Δανειακή δυνατότητα ; Cross pledging ; RedeployabilityΠερίληψη
Στην παρούσα εργασία πραγματοποιείται μια προσπάθεια να αναφερθούν και να αξιολογηθούν οι τρόποι με τους οποίους μια εταιρεία μπορεί να εξασφαλίσει δανειοδότηση για την επίτευξη έργων επενδυτικού χαρακτήρα. Στόχος της μελέτης μας είναι να οριστούν όλα τα μεγέθη που επηρεάζουν τα μοντέλα που μελετώνται από τη βιβλιογραφική επισκόπηση και να εφαρμοστούν μέθοδοι για την στρατηγική που ενδέχεται να ακολουθήσει η επιχείρηση. Επιπλέον, τα ανωτέρω αναπτύσσονται σε τέσσερα θεμελιώδη κεφάλαια και την εισαγωγή.
Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρονται λεπτομερώς διάφοροι ορισμοί που ερμηνεύουν το ζήτημα της ικανότητας μιας εταιρείας για δανειοδότηση και του λόγους που είναι ωφέλιμο αυτό για εκείνη. Στην επόμενη ενότητα γίνεται λόγος για το πιο κλασσικό μοντέλο, το υπόδειγμα πάγιας επένδυσης, όπου εισάγεται και αναπτύσσεται αναλυτικώς. Η τρίτη πτυχή αναφέρεται σε ένα μοντέλο με περισσότερα οφέλη υπό προϋποθέσεις, αυτό του cross pledging, με αναφορές στον τρόπο λειτουργίας του αλλά και αύξηση της πιθανότητας δανειοδότησης. Επίσης, το τελευταίο βιβλιογραφικό κεφάλαιο αφορά το redeploy ability ένα υπόδειγμα ιδιαίτερης σημασίας κυρίως σε start up εταιρείες, το οποίο μειώνει αισθητά το ρίσκο και από τις δύο πλευρές, του δανειολήπτη και του δανειστή.
Στη συνέχεια, εισάγεται το μέρος των επεκτάσεων, το οποίο αναφέρεται στην ποσότητα της επένδυσης, το λεγόμενο συνεχές επενδυτικό υπόδειγμα. Ειδικότερα, αναπτύσσονται το αρχικό μοντέλο των ανεξάρτητων projects αλλά και το υπόδειγμα με διαδοχικά έργα, όπου διακρίνεται πάλι η έννοια του cross pledging. Η βασική ενασχόληση μας περιορίζεται στην περίπτωση που ενυπάρχουν δύο έργα προς επένδυση και οι συγκρίσεις πραγματοποιούνται τόσο μεταξύ υποδειγμάτων σταθερής επένδυσης με συνεχούς, όσο και στη συνεχής περίσταση όπου ελέγχεται το βέλτιστο σενάριο με την προσθήκη ή χωρίς cross pledging. Εν κατακλείδι, παρουσιάζεται μια σύνοψη της μελέτης μας στο κομμάτι των αποτελεσμάτων και συγκρίσεις ιδιαιτέρας σημασίας για τον σκοπό της δανειοδότησης.