Σχεδιασμός αποθηκών: μελέτη περίπτωσης Αθηναϊκή Ζυθοποιΐα
Προβολή/ Άνοιγμα
Λέξεις κλειδιά
Εφοδιαστική αλυσίδα ; Αθηναϊκή Ζυθοποιΐα ; Παραγωγικότητα ; Logistics ; Warehouse Management System (WMS) ; PickingΠερίληψη
Η μελέτη εξετάζει τον ορθολογικό – λειτουργικό σχεδιασμό αποθηκών εφοδιαστικής
αλυσίδας με ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα παραλαβής και φόρτωσης. Για την ανάλυση
του ζητήματος ως παράδειγμα μελέτης χρησιμοποιείται η κεντρική αποθήκη της
Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στον Κηφισό. Δεδομένου του παραδείγματος μελέτης που
εξετάζεται η εργασία εστιάσει στο σχεδιασμό αποθήκης αλκοολούχων ποτών και
συγκεκριμένα της μπύρας, για διανομή εντός Αττικής, δίνοντας έμφαση στη
βελτιστοποίηση της διαδικασίας του picking. Τέλος, γίνεται παρουσίαση δεικτών
παραγωγικότητας όσο αναφορά τις διαδικασία λειτουργίας της αποθήκης της
Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.