Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΓεωργακέλλος, Δημήτριος
dc.contributor.authorΠρίφτη, Αλεξάνδρα
dc.date.accessioned2017-09-21T10:42:52Z
dc.date.available2017-09-21T10:42:52Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/9994
dc.description.abstractΗ διπλωματική εργασία με τίτλο «Διαχείριση καινοτομίας στις ελληνικές επιχειρήσεις. Μελέτη περίπτωσης ανάλυσης κλάδου» μελετάει και ερευνά τον τρόπο που οι επιχειρήσεις διαχειρίζονται την καινοτομία. Αφού πραγματοποιηθεί εκτενής ανασκόπηση στην καινοτομία, στις μορφές της και στα στάδια της, θα μελετηθεί ο κλάδος της σοκολατοβιομηχανίας στον ελλαδικό χώρο. Επομένως θα ερευνηθεί κάθε είδους καινοτομία που χρησιμοποιείται σε αυτόν τον κλάδο, η οποία αποτελεί το βασικό εργαλείο απόκτησης ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Η εγχώρια αγορά της σοκολατοβιομηχανίας συντίθεται από μικρό αριθμό μεγάλων επιχειρήσεων. Στο συγκεκριμένο κλάδο υπάρχουν ξένες, εισαγωγικές πολυεθνικές εταιρείες, αλλά και εγχώριες με δική τους παραγωγική μονάδα. Στην παρούσα διπλωματική εργασία επικεντρωνόμαστε στη διερεύνηση των τρόπων διαχείρισης της καινοτομίας στη διαμόρφωση του επιπέδου ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων στον ελληνικό χώρο. Επιπλέον, αναφερόμαστε στη σχέσης της ανταγωνιστικότητας με την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και καινοτομιών και κατά πόσο οι τελευταίες δύναται να συμβάλουν καταλυτικά στη δημιουργία ισχυρού ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται εκτενής αναφορά στους όρους της καινοτομίας, της σχέσης της με όρους όπως, η επιχειρηματικότητα και η δημιουργικότητα, και παρουσιάζονται και τα είδη καινοτομίας. Επιπλέον, δίνεται έμφαση στην αναγκαιότητα της καινοτομίας, στα οφέλη της, στις στρατηγικές της, αλλά και στα εμπόδια που αντιμετωπίζει κατά την εφαρμογή της. Ως συνέχεια των παραπάνω, αναφέρονται παραδειγματικά κάποιες επιτυχείς καινοτομίες, μέσα από τις οποίες γίνεται πιο κατανοητή η έννοια αλλά και η καταλυτική σημασία της καινοτομίας.el
dc.format.extent123el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Πειραιώςel
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΣοκολάτα -- Βιομηχανίεςel
dc.titleΔιαχείριση καινοτομίας στις ελληνικές επιχειρήσεις. Μελέτη περίπτωσης ανάλυσης κλάδουel
dc.typeMaster Thesisel
dc.contributor.departmentΣχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεωνel
dc.contributor.masterΠρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ)el
dc.subject.keywordΚαινοτομίαel
dc.subject.keywordΔημιουργικότηταel
dc.subject.keywordΕπιχειρηματικότηταel
dc.subject.keywordΤεχνικές διαχείρισης καινοτομίαςel
dc.subject.keywordΤεχνολογικές καινοτομίεςel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»