Ο αγροτουρισμός στην Ελλάδα και την Ευρώπη
View/ Open
Abstract
Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι να εξετάσει το φαινόμενο του αγροτουρισμού ως μορφή εναλλακτικού τουρισμού, η οποία γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση τα τελευταία χρόνια σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Η προσέγγιση που ακολουθείται για την περιγραφή του φαινομένου έχει ως εξής: Το θεωρητικό πλαίσιο της εργασίας καταλαμβάνει τα τέσσερα πρώτα κεφάλαια, για τη συγγραφή των οποίων αντλήθηκε υλικό από τη σχετική βιβλιογραφία. Η μελέτη εστιάζει στο εννοιολογικό περιεχόμενο και τις βασικές διαστάσεις του αγροτουρισμού, τη σύνθεση του αγροτουριστικού προϊόντος και την εμφάνιση του αγροτουρισμού στο διεθνή και ευρωπαϊκό χώρο και στην Ελλάδα. Το ερευνητικό μέρος της εργασίας αποτελείται από τρία κεφάλαια και περιλαμβάνει την περιγραφή της υφιστάμενης κατάστασης του αγροτουρισμού στην Ελλάδα την Ιταλία και την Γερμανία, τον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνεται και τις μορφές με τις οποίες εκφράζεται. Επιπλέον, εξετάζεται το είδος της επαφής που έχουν οι φιλοξενούμενοι με τον αγροτικό τρόπο ζωής καθώς και ο βαθμός στον οποίο οι αγροτουριστικές επιχειρήσεις εξυπηρετούν αποτελεσματικά τους στόχους για τους οποίους δημιουργήθηκαν.