Show simple item record

dc.contributor.authorΒλαχοπιώτης, Αθανάσιος Γ.
dc.date.accessioned2011-12-07T09:09:34Z
dc.date.available2011-12-07T09:09:34Z
dc.date.issued2011-12-07T09:09:34Z
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/4422
dc.description.abstractΗ Ελλάδα είναι μια χώρα υποδοχής τουριστών και η οικονομία της στηρίζεται στον τουρισμό που θεωρείται ως η βαριά της βιομηχανία. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον είναι φυσιολογικό να υπάρχει πλήθος τουριστικών επιχειρήσεων που διεκδικούν μερίδιο από την τουριστική αγορά. Πλέον ανταγωνισμός των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων δεν αφορά μονάχα το επίπεδο των τιμών, αλλά κυρίως το επίπεδο της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη της εξελίξεις με την παγκόσμια οικονομική ύφεση, έγινε μελέτη της περίπτωσης του ξενοδοχείου Capsis στην Θεσσαλονίκη. Κύριος στόχος της εργασίας αυτής είναι η ανάλυση του προϊόντος του συγκεκριμένου ξενοδοχείου, ο εντοπισμός δυνάμεων και αδυναμιών και η υποβολή προτάσεων με στόχο την κάλυψη των αδυναμιών και την προώθηση των δυνάμεων του. Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη το οικονομικό περιβάλλον που βρίσκεται η επιχείρηση και με βασικό κριτήριο ο πελάτης να παίρνει αξία μέσω της κατανάλωσης του προϊόντος ή της υπηρεσίας διατυπώνονται προτάσεις με τις οποίες το ξενοδοχείο μπορεί να διευρύνει τις πωλήσεις του. Από την συνολική ανάλυση της λειτουργίας του ξενοδοχείου, την έρευνα για το F&B Management του σήμερα και την εφαρμογή του, καθώς και τις προτάσεις που παρουσιάζονται στη συνέχεια αναλυτικά εξήχθησαν σημαντικά αποτελέσματα. Συμπεράναμε ότι η σωστή λειτουργία των επισιτιστικών τμημάτων εντός ξενοδοχείου απαιτεί καλή οργάνωση, βαρύτητα στην εκπαίδευση του προσωπικού και πάνω από όλα στην ποιότητα των προϊόντων και των παρεχόμενων υπηρεσιών.
dc.language.isoel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subjectΞενοδοχεία -- Διοίκηση και οργάνωση
dc.subjectΞενοδοχεία -- Ελλάδα -- Ποιοτικός έλεγχος
dc.subjectΠοτά
dc.subjectΤροφή -- Διοίκηση και οργάνωση
dc.subjectΣτρατηγικός σχεδιασμός
dc.titleΔιαχείριση τμήματος food and beverage (F&B) στο Capsis Hotel
dc.typeMaster Thesis
europeana.isShownAthttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/4422
europeana.typeIMAGE
dc.identifier.call658.3 ΒΛΑ


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
Except where otherwise noted, this item's license is described as
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Contact Us
Send Feedback
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»