Περίληψη
Ο πρωταρχικός σκοπός της παρούσας ερευνητικής εργασίας είναι η μελέτη των μεθόδων και των τεχνικών καταλογισμού του έμμεσου κόστους στην βιομηχανία τροφίμων. Το έμμεσο κόστος παρουσιάζει διαχρονικά συνεχή αύξηση, με συνέπεια η ακρίβεια του τρόπου καταλογισμού του να αποτελεί απαραίτητα ποιοτικό χαρακτηριστικό των κοστολογικών πληροφοριών που χρησιμοποιούνται για τη λήψη αποφάσεων. Η μελέτη αυτή πραγματοποιείται αφού παρουσιάζονται συνοπτικά οι κυριότερες μέθοδοι κοστολόγησης και στη συνέχεια εφαρμόζονται σε ένα συγκεκριμένο βιομηχανικό προϊόν.