Εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων οργάνωσης και ελέγχου του τμήματος food and beverage στη ελληνική ξενοδοχειακή επιχείρηση
Master Thesis
Author
Μπλέτσα, Άννα Π.
Date
2008-11-18View/ Open
Abstract
Η παρούσα εργασία αναφέρεται στον κλάδο των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης στην Ελλάδα που παρουσιάζει μια ιδιαίτερη δυναμική. Η εξέλιξη αυτή έρχεται να εντείνει τον ανταγωνισμό του Τμήματος Τροφίμων και Ποτών ( Food and Beverage Department) των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, ένα τμήμα βαρύνουσας σημασίας για την επιτυχημένη λειτουργία ενός ξενοδοχείου. Η ανάπτυξη του κλάδου των επισιτιστικών επιχειρήσεων έχει μεγάλο διαφέρον για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών εστίασης αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα ενός ποιοτικού τουριστικού προϊόντος. Το τμήμα Τροφίμων και Ποτών ( Food and Beverage Department) των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων συμβάλλει σημαντικά στα έσοδα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων καθώς τα ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες που παρέχονται είναι το μέσω για την δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Στο εξωτερικό υπάρχουν μεγάλα ξενοδοχεία που είναι γνωστά από την στέγαση ιδιαίτερων εστιατορίων και μπαρ. Αυτή η τάση έχει αρχίσει να αναπτύσσεται και στις μεγάλες ελληνικές ξενοδοχειακές μονάδες. Σκοπός της εργασίας αυτής είναι να παρουσιάσει τις σύγχρονες μεθόδους οργάνωσης και ελέγχου του τμήματος στις ελληνικές ξενοδοχειακές μονάδες.