Περιορισμός του food waste με την χρήση application που συνδέει επιχειρήσεις με κοινωνικές δομές
Προβολή/ Άνοιγμα
Λέξεις κλειδιά
Food waste ; Food surplus ; Social structures ; Σπατάλη τροφίμων ; Κοινωνικές δομέςΠερίληψη
Η παρούσα μελέτη επικεντρώνεται στην εξέταση της έκτασης του προβλήματος της σπατάλης τροφίμων, ή όπως είναι γνωστό κοινώς ως food waste, και την πρόταση για την ανάπτυξη μιας εφαρμογής με στόχο τη μείωση του φαινομένου αυτού μέσω της σύνδεσης επιχειρήσεων με κοινωνικές δομές στην Αθήνα. Όπως παρουσιάζεται στην εργασία, η σπατάλη τροφίμων παρουσιάζει σημαντικές περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις. Η προτεινόμενη εφαρμογή επιδιώκει να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της αγοράς στοχεύοντας στη διευκόλυνση της αποτελεσματικής αναδιανομής των πλεονασμάτων τροφίμων, στην ενίσχυση της επικοινωνίας και του συντονισμού μεταξύ των χορηγών και των αποδεκτών και στην προώθηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη σπατάλη τροφίμων.
Η έρευνα υπογραμμίζει τη σημασία των προσαρμοσμένων προσεγγίσεων για τη μείωση του food waste, τον ρόλο της τεχνολογίας στη διευκόλυνση της αναδιανομής των τροφίμων και την ανάγκη για συνεργασία μεταξύ των ενδιαφερομένων. Συμβάλλει στον ευρύτερο διάλογο για τα βιώσιμα συστήματα τροφίμων, δείχνοντας το πως οι τεχνολογικές καινοτομίες μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων και να προωθήσουν την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, την οικονομική αποδοτικότητα και την κοινωνική ισότητα.