Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΜανιάτης, Ιωάννης
dc.contributor.authorΝτεβέ, Μαρία
dc.date.accessioned2025-01-21T10:19:31Z
dc.date.available2025-01-21T10:19:31Z
dc.date.issued2024-06
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/17348
dc.description.abstractΗ παρούσα μελέτη επικεντρώνεται στην εξέταση της έκτασης του προβλήματος της σπατάλης τροφίμων, ή όπως είναι γνωστό κοινώς ως food waste, και την πρόταση για την ανάπτυξη μιας εφαρμογής με στόχο τη μείωση του φαινομένου αυτού μέσω της σύνδεσης επιχειρήσεων με κοινωνικές δομές στην Αθήνα. Όπως παρουσιάζεται στην εργασία, η σπατάλη τροφίμων παρουσιάζει σημαντικές περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις. Η προτεινόμενη εφαρμογή επιδιώκει να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της αγοράς στοχεύοντας στη διευκόλυνση της αποτελεσματικής αναδιανομής των πλεονασμάτων τροφίμων, στην ενίσχυση της επικοινωνίας και του συντονισμού μεταξύ των χορηγών και των αποδεκτών και στην προώθηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη σπατάλη τροφίμων. Η έρευνα υπογραμμίζει τη σημασία των προσαρμοσμένων προσεγγίσεων για τη μείωση του food waste, τον ρόλο της τεχνολογίας στη διευκόλυνση της αναδιανομής των τροφίμων και την ανάγκη για συνεργασία μεταξύ των ενδιαφερομένων. Συμβάλλει στον ευρύτερο διάλογο για τα βιώσιμα συστήματα τροφίμων, δείχνοντας το πως οι τεχνολογικές καινοτομίες μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων και να προωθήσουν την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, την οικονομική αποδοτικότητα και την κοινωνική ισότητα.el
dc.format.extent78el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Πειραιώςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.titleΠεριορισμός του food waste με την χρήση application που συνδέει επιχειρήσεις με κοινωνικές δομέςel
dc.typeMaster Thesisel
dc.contributor.departmentΣχολή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτωνel
dc.description.abstractENThe present study focuses on examining the extent of the food waste problem, and proposes the development of an application aimed at reducing this phenomenon by connecting businesses with social structures in Athens. As presented in the study, food waste poses significant environmental, economic, and social challenges. The proposed application aims to address market needs by facilitating the effective redistribution of surplus food, enhancing communication and coordination between donors and recipients, and promoting awareness about food waste. The research highlights the importance of tailored approaches to reduce food waste, the role of technology in facilitating food redistribution, and the need for collaboration among stakeholders. It contributes to the broader dialogue on sustainable food systems, showing how technological innovations can address the issue of food waste and promote environmental sustainability, economic efficiency, and social equity.el
dc.contributor.masterΚλιματική Κρίση και Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών / MSc in Climate Crisis and Information and Communication Technologiesel
dc.subject.keywordFood wasteel
dc.subject.keywordFood surplusel
dc.subject.keywordSocial structuresel
dc.subject.keywordΣπατάλη τροφίμωνel
dc.subject.keywordΚοινωνικές δομέςel
dc.date.defense2024-07-12


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»