Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΤσόγκας, Μάρκος - Μάριος
dc.contributor.authorΛιόλιου, Ιωάννα
dc.date.accessioned2024-12-12T08:02:27Z
dc.date.available2024-12-12T08:02:27Z
dc.date.issued2024-11-25
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/17224
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26267/unipi_dione/4647
dc.description.abstractΗ σημασία του ελαιόλαδου για την Ελλάδα είναι αδιαμφισβήτητη. Προκειμένου η δυναμική του κλάδου να ενισχυθεί μακροπρόθεσμα, τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στην αγορά του εξωτερικού, θα πρέπει να γίνει μία στροφή προς την παραγωγή προϊόντων με μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία. Η ενίσχυση του επώνυμου ελαιόλαδου είναι καθοριστική προς αυτή την κατεύθυνση. Για μια επιτυχημένη διείσδυση του επώνυμου ελαιόλαδου στην ελληνική αγορά, απαιτείται η αξιολόγηση της ικανοποίησης των καταναλωτών. Η παρούσα μελέτη προσφέρει μία επικαιροποιημένη ανασκόπηση των παραγόντων που επηρεάζουν την επιλογή ελαιόλαδου στην Ελλάδα. Η απουσία πρόσφατων ερευνών σχετικά με την ελληνική αγορά αλλά και σχετικά με την επίδραση που είχε η πανδημία στην κατανάλωση ελαιόλαδου, αφήνουν ένα μεγάλο πεδίο για διερεύνηση, το οποίο θα επιχειρήσει να καλύψει η παρούσα διπλωματική εργασία. Επιπρόσθετα, τονίζεται η σημασία της ενίσχυσης του επώνυμου ελαιόλαδου μέσα από την ανάδειξη ανεκμετάλλευτων σημείων για διαφοροποίηση έναντι των χύμα στην ελληνική αγορά. Η έρευνα διεξήχθη κυρίως σε καταναλωτές που διαμένουν στα 2 μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) με ποσοτική έρευνα, η οποία βασίστηκε σε πρωτογενή στοιχεία που συλλέχθηκαν μέσω την ηλεκτρονικής πλατφόρμας Survey Monkey. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στη συλλογή στοιχείων, τόσο από καταναλωτές που αγοράζουν συσκευασμένο ελαιόλαδο από το supermarket / διαδίκτυο (45,25% των ερωτώμενων), όσο και από εκείνους που προμηθεύονται ελαιόλαδο από παραγωγό, γνωστούς ή από ιδιοκατανάλωση (54,75%). Η μέθοδος ανάλυσης που επιλέχθηκε ήταν η conjoint, προκειμένου να διερευνηθούν τα κριτήρια αξιολόγηση και η σημαντικότητά τους. Τα γενικά συμπεράσματα της μελέτης έδειξαν ότι η γεύση αποτελεί το σημαντικότερο κριτήριο επιλογής του ελαιόλαδου και ακολουθούν το μέγεθος της συσκευασίας, η προέλευση και η ποιότητα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η τιμή είναι λιγότερο σημαντικός παράγοντας αξιολόγησης του ελαιόλαδου, το ίδιο και οι ευεργετικές ιδιότητες που έχει στην υγεία.el
dc.format.extent128el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Πειραιώςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc/3.0/gr/*
dc.titleΑξιολόγηση των καταναλωτικών προτιμήσεων για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στην Ελλάδα, στην μετά-COVID εποχήel
dc.typeMaster Thesisel
dc.contributor.departmentΣχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεωνel
dc.contributor.masterΠρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη (Executive MBA)el
dc.subject.keywordΕλαιόλαδοel
dc.subject.keywordΚαταναλωτικές προτιμήσειςel
dc.subject.keywordΚαταναλωτική συμπεριφοράel
dc.subject.keywordΕλλάδαel
dc.date.defense2024


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Ελλάδα
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Ελλάδα

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»