Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΤσόγκας, Μάρκος - Μάριος
dc.contributor.authorΤσουρβάκα, Μπέττυ
dc.date.accessioned2024-05-21T12:01:54Z
dc.date.available2024-05-21T12:01:54Z
dc.date.issued2024
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/16471
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26267/unipi_dione/3893
dc.description.abstractΗ παρούσα διπλωματική μελέτη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια στα πλαίσια της απόκτησης μεταπτυχιακού τίτλου του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Διοίκηση Επιχειρήσεων του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Στόχος της είναι η μελέτη των επιλογών των καταναλωτών όσον αφορά τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά σε πλήρη συσχέτιση με την τιμολόγηση τους σε ιδιαίτερες περιόδους πληθωριστικών πιέσεων. Αρχικά, πραγματοποιήθηκε μια βιβλιογραφική ανασκόπηση στην επιστήμη του Μάρκετινγκ. Αναλύθηκαν οι βασικές αρχές του, το μίγμα Μάρκετινγκ, καθώς και οι παράγοντες της συμπεριφοράς των καταναλωτών σχετικά με τις μεταβλητές που μελετήθηκαν. Τέλος, προκειμένου να εκπονηθεί η παρούσα διπλωματική μελέτη, δημιουργήθηκε ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο μοιράστηκε σε 211 άτομα. Το ερωτηματολόγιο ήταν κατάλληλα δομημένο έτσι ώστε οι ερωτήσεις να ανταποκρίνονται στις καταναλωτικές συνήθειες των ερωτηθέντων. Αναλυτικότερα, το ερωτηματολόγιο χωρίστηκε σε 4 κατηγορίες, ερωτήσεις σχετικά με τις καταναλωτικές επιλογές, ερωτήσεις σχετικά με την διαφάνεια της τιμής των φρέσκων φρούτων και λαχανικών και ερωτήσεις σχετικά με την ικανοποίηση των καταναλωτών από τις επιλογές των φρέσκων προϊόντων (φρούτα και λαχανικά) καθώς και δημογραφικά στοιχεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα είναι ανώνυμη και το δείγμα τυχαίο. Τα αποτελέσματα που πάρθηκαν ήταν αντιπροσωπευτικά και απεικονίστηκαν μέσω διαφόρων διαγραμμάτων.el
dc.format.extent74el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Πειραιώςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.titleΚαταναλωτικές επιλογές τροφίμων και τιμολόγηση σε περιόδους πληθωριστικών πιέσεωνel
dc.typeMaster Thesisel
dc.contributor.departmentΣχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεωνel
dc.description.abstractENThis Master thesis was carried out in the framework of obtaining a master's degree in the Master's Program in Business Administration of the Department of Organization and Business Administration of the University of Piraeus. Its aim is to study consumer choices regarding fresh fruit and vegetables in full correlation with their pricing in particular periods of inflationary pressures. First, a literature review was conducted in Marketing science. Its basic principles, the Marketing mix, as well as the factors of consumer behavior regarding the studied variables were analyzed. Finally, in order to prepare this diplomatic study, a questionnaire was created, which was distributed to 211 people. The questionnaire was properly structured so that the questions corresponded to the consumption habits of the respondents. More specifically, the questionnaire was divided into 4 categories, questions about consumer choices, questions about price transparency of fresh fruits and vegetables, and questions about consumer satisfaction with fresh produce choices (fruits and vegetables) as well as demographic data. It is worth noting that the survey is anonymous and the sample is random. The results obtained were representative and depicted through various diagrams.el
dc.contributor.masterΠρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ)el
dc.subject.keywordΚαταναλωτικές επιλογέςel
dc.subject.keywordΤιμολόγησηel
dc.subject.keywordΈρευνα μάρκετινγκel
dc.date.defense2024-05-17


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»