dc.contributor.advisor | Τσόγκας, Μάρκος - Μάριος | |
dc.contributor.author | Τσουρβάκα, Μπέττυ | |
dc.date.accessioned | 2024-05-21T12:01:54Z | |
dc.date.available | 2024-05-21T12:01:54Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.uri | https://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/16471 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26267/unipi_dione/3893 | |
dc.description.abstract | Η παρούσα διπλωματική μελέτη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια στα πλαίσια της
απόκτησης μεταπτυχιακού τίτλου του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην
Διοίκηση Επιχειρήσεων του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης επιχειρήσεων του
Πανεπιστημίου Πειραιά. Στόχος της είναι η μελέτη των επιλογών των καταναλωτών
όσον αφορά τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά σε πλήρη συσχέτιση με την τιμολόγηση
τους σε ιδιαίτερες περιόδους πληθωριστικών πιέσεων. Αρχικά, πραγματοποιήθηκε
μια βιβλιογραφική ανασκόπηση στην επιστήμη του Μάρκετινγκ. Αναλύθηκαν οι
βασικές αρχές του, το μίγμα Μάρκετινγκ, καθώς και οι παράγοντες της
συμπεριφοράς των καταναλωτών σχετικά με τις μεταβλητές που μελετήθηκαν.
Τέλος, προκειμένου να εκπονηθεί η παρούσα διπλωματική μελέτη,
δημιουργήθηκε ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο μοιράστηκε σε 211 άτομα. Το
ερωτηματολόγιο ήταν κατάλληλα δομημένο έτσι ώστε οι ερωτήσεις να
ανταποκρίνονται στις καταναλωτικές συνήθειες των ερωτηθέντων. Αναλυτικότερα,
το ερωτηματολόγιο χωρίστηκε σε 4 κατηγορίες, ερωτήσεις σχετικά με τις
καταναλωτικές επιλογές, ερωτήσεις σχετικά με την διαφάνεια της τιμής των φρέσκων
φρούτων και λαχανικών και ερωτήσεις σχετικά με την ικανοποίηση των καταναλωτών
από τις επιλογές των φρέσκων προϊόντων (φρούτα και λαχανικά) καθώς και
δημογραφικά στοιχεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα είναι ανώνυμη και το δείγμα
τυχαίο.
Τα αποτελέσματα που πάρθηκαν ήταν αντιπροσωπευτικά και απεικονίστηκαν
μέσω διαφόρων διαγραμμάτων. | el |
dc.format.extent | 74 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Πειραιώς | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ | * |
dc.title | Καταναλωτικές επιλογές τροφίμων και τιμολόγηση σε περιόδους πληθωριστικών πιέσεων | el |
dc.type | Master Thesis | el |
dc.contributor.department | Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων | el |
dc.description.abstractEN | This Master thesis was carried out in the framework of obtaining a master's degree
in the Master's Program in Business Administration of the Department of Organization
and Business Administration of the University of Piraeus. Its aim is to study consumer
choices regarding fresh fruit and vegetables in full correlation with their pricing in
particular periods of inflationary pressures. First, a literature review was conducted in
Marketing science. Its basic principles, the Marketing mix, as well as the factors of
consumer behavior regarding the studied variables were analyzed.
Finally, in order to prepare this diplomatic study, a questionnaire was created,
which was distributed to 211 people. The questionnaire was properly structured so
that the questions corresponded to the consumption habits of the respondents. More
specifically, the questionnaire was divided into 4 categories, questions about
consumer choices, questions about price transparency of fresh fruits and vegetables,
and questions about consumer satisfaction with fresh produce choices (fruits and
vegetables) as well as demographic data. It is worth noting that the survey is
anonymous and the sample is random.
The results obtained were representative and depicted through various diagrams. | el |
dc.contributor.master | Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) | el |
dc.subject.keyword | Καταναλωτικές επιλογές | el |
dc.subject.keyword | Τιμολόγηση | el |
dc.subject.keyword | Έρευνα μάρκετινγκ | el |
dc.date.defense | 2024-05-17 | |