Οικονομοτεχνική ανάλυση και αξιολόγηση εισαγωγής καινοτόμων ζυμαρικών σε αγορά του εξωτερικού
View/ Open
Keywords
Οικοτεχνική ανάλυση ; Αξιολόγηση ; Καινοτόμο προϊόν ζυμαρικού ; Διεθνείς αγορέςAbstract
Στην παρούσα εργασία παρουσιάζεται η εκπόνηση οικονομοτεχνικής ανάλυσης και αξιολόγησης εισαγωγής καινοτόμων ζυμαρικών σε αγορά του εξωτερικού. Συγκεκριμένα η υφιστάμενη επιχείρηση παραγωγής ζυμαρικών στα πλαίσια περαιτέρω ανάπτυξης στις αγορές του εξωτερικού αξιολογεί την διεύρυνση του κωδικολογίου της με την επένδυση στην υπό ίδρυση μονάδα παραγωγής στιγμιαίων ζυμαρικών (Instant pasta). Η ανάλυση στηρίζεται στην αποτύπωση του περιβάλλοντος μέσω της PEST analysis καθώς και στο σχεδιασμό και ανάπτυξη της εφαρμοζόμενης στρατηγικής.
Παράλληλα παρουσιάζεται ο λεπτομερής τεχνικός σχεδιασμός του εγχειρήματος , οργανώνοντας τις απαιτήσεις σε ανθρώπινο δυναμικό για την επιτυχή εφαρμογή. Η χρηματοοικονομική αξιολόγηση της επένδυσης αποδίδεται για τα επόμενα 5 έτη με έτος έναρξη το 2025.
Η Pasta Pro κατέχοντας την γνώση της κατηγορίας λόγω της πολυετούς δραστηριοποίηση στην παραγωγή κλασσικών ζυμαρικών αναλύοντας τις διεθνείς τάσεις στοχεύει στην δυναμική ανάπτυξή της μέσω της νέα προϊοντικής κατηγορίας Real Pasta.Η πρόταση γεύματος “Real pasta” ικανοποίει την ανάγκη γρήγορου και υγιεινού γεύματος χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία πριν την κατανάλωση.
Απευθύνεται κυρίως σε νέους εργαζόμενους 25-45 ετών ,άνδρες και γυναίκες με σχετικά ικανοποιητικό εισόδημα και ενδεχομένως χωρίς οικογένεια, ζευγάρια ή και φοιτητές.
Το παρόν επιχειρηματικό σχέδιο προβλέπει κέρδη 197,646,42 € το 3ο έτος λειτουργίας με τα αποτελέσματα της μελέτης να στοχεύουν στην λεπτομερή ενημέρωση των επενδυτών αναφορικά με την εφικτότητα υλοποίησης αλλά και την ελκυστικότητα του εγχειρήματος.