Πράσινο επιχειρείν : η περίπτωση των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών εστίασης
Προβολή/ Άνοιγμα
Λέξεις κλειδιά
Βιώσιμη ανάπτυξη ; Πράσινο επιχειρείν ; Καταστήματα εστίασηςΠερίληψη
Η παρούσα εργασία διερευνά τις διάφορες προκλήσεις και τα εμπόδια που
αντιμετωπίζουν τα καταστήματα εστίασης για την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης.
Υπάρχουν αρκετές προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν, συμπεριλαμβανομένων
των οικονομικών περιορισμών, της μειωμένης πρόσβασης σε βιώσιμα προϊόντα και
υπηρεσίες και ρυθμιστικούς φραγμούς και περιορισμούς. Η αντίσταση στην αλλαγή
και η έλλειψη ευαισθητοποίησης και κατάρτισης είναι επίσης σημαντικά εμπόδια που
πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Μια μελέτη περίπτωσης μιας εταιρείας catering υπογραμμίζει την πρακτική
εφαρμογή αυτών των αρχών σε ένα πραγματικό περιβάλλον. Η μελέτη καταλήγει στο
συμπέρασμα ότι απαιτείται μια ολιστική και προληπτική προσέγγιση για την επίτευξη
βιώσιμης ανάπτυξης στον κλάδο της εστίασης και ότι η επιτυχής εφαρμογή βιώσιμων
πρακτικών απαιτεί συνεχείς επενδύσεις, εκπαίδευση και συνεργασία μεταξύ των
ενδιαφερομένων.