Οικονομοτεχνική μελέτη ανάλυσης και αξιολόγησης ίδρυσης σύγχρονης επιχείρησης εστίασης
Προβολή/ Άνοιγμα
Λέξεις κλειδιά
Οικονομοτεχνική μελέτηΠερίληψη
Η παρούσα εργασία πραγματεύεται την ίδρυση μιας εταιρείας εστίασης στην περιοχή του Αμαρουσίου.
Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες εταιρείες φαίνεται να επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό
τους. Επίσης υπάρχουν πολλές έρευνες που δείχνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων δεν
τρέφονται σωστά, γεγονός που συμβάλει και στην απόδοση τους. Τα δύο αυτά στοιχεία δημιούργησαν
την ανάγκη να γίνει η παρακάτω ανάλυση αλλά και να ελέγξουμε την πιθανή βιωσιμότητα μιας τέτοιας
επιχειρηματικής ιδέας.
Πιο συγκεκριμένα η white collar είναι μια επιχείρηση που θα παρέχει υγιεινά μαγειρευτά πιάτα σε πελάτες
που εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή στο δαχτυλίδι Αμαρουσίου. Σκοπός είναι να προσεγγίσουμε τις
εταιρείες που εδρεύουν στη περιοχή και να δημιουργήσουμε συνεργασίες για την παροχή γευμάτων στο
προσωπικό που διαθέτουν. Οι πελάτες θα μπορούν να γευματίζουν είτε στο χώρο της επιχείρησης είτε
στον χώρο εργασίας τους. Η αισθητική του χώρου σε συνδυασμό με την εξυπηρέτηση και τις παροχές θα
λειτουργούν με τέτοιο τρόπο που θα συμβάλουν θετικά στην αποδοτικότητα αλλά και στις δημιουργία
σχέσεων εμπιστοσύνης των πελατών και των επιχειρήσεων που θα επενδύουν σε αυτούς.
Στη μελέτη υπάρχει αναλυτικό πλάνο με τους στόχους, την αγορά αλλά και τους μεθόδους μάρκετινγκ
που θα ακολουθήσει για να τα επιτύχει. Επίσης, έχει γίνει και αναλυτική καταγραφή τους μηχανολογικού
και τεχνολογικού εξοπλισμού που θα χρειαστεί αλλά και των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό. Τέλος
έχουμε παραθέσει την οικονομική ανάλυση και την αξιολόγηση της επένδυσης.