dc.contributor.advisor | Τσόγκας, Μάρκος - Μάριος | |
dc.contributor.author | Τσουκαλά Σταθάκη, Κωνσταντίνα | |
dc.date.accessioned | 2023-07-21T09:50:40Z | |
dc.date.available | 2023-07-21T09:50:40Z | |
dc.date.issued | 2023-07-14 | |
dc.identifier.uri | https://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/15613 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26267/unipi_dione/3035 | |
dc.description.abstract | Η παρούσα εργασία μελετά την απήχηση που έχουν τα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ, και ιδιαίτερα τα πιστοποιημένα κρασιά, στους καταναλωτές στην Ελλάδα. Πιο αναλυτικά, διερευνάται το πόσο δημοφιλής είναι ο οίνος ΠΓΕ Βερντέα Ζακύνθου, ποια είναι τα χαρακτηριστικά των ατόμων που τον καταναλώνουν και ποιες στρατηγικές μάρκετινγκ έχουν εφαρμοστεί για την προβολή του. Για να επιτευχθεί αυτό, έγινε συγκέντρωση και μελέτη βιβλιογραφικών αναφορών και ερευνών, ενώ ταυτόχρονα δημιουργήθηκε ένα ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο που διαμοιράστηκε σε άτομα σε όλη την Ελλάδα.
Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μια εισαγωγή σχετικά με τον σκοπό, τη μεθοδολογία και τα συμπεράσματα της εργασίας.
Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι ορισμοί των προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ, οι κατάλογοι των πιστοποιημένων ελληνικών αγαθών, όπως επίσης και ποια είναι η διαδικασία της καταχώρησής τους στο σύστημα.
Το τρίτο κεφάλαιο αναλύει την αξιοποίηση των πιστοποιημένων αγαθών στο μάρκετινγκ και την αντίληψη των καταναλωτών για τα εν λόγω προϊόντα και πιο συγκεκριμένα των οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ.
Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζονται κάποια εισαγωγικά στοιχεία για τη Ζάκυνθο, οι οίνοι και οι ποικιλίες του νησιού και οι δράσεις προβολής τους στο κοινό.
Το πέμπτο κεφάλαιο περιέχει τη μεθοδολογία της παρούσας μελέτης όπως είναι ο προσδιορισμός και η ανάλυση του δείγματος, η διαμόρφωση του τελικού ερωτηματολογίου και οι περιορισμοί της έρευνας.
Στο κεφάλαιο 6 παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της έρευνας και στο 7 οι συσχετίσεις που έγιναν μεταξύ του ΠΓΕ Ζακύνθου και των δημογραφικών χαρακτηριστικών των συμμετεχόντων αλλά και των καταναλωτικών συνηθειών τους.
Τέλος, στο 8ο κεφάλαιο αναλύονται τα συμπεράσματα και αναφέρονται οι προτάσεις για μελλοντική έρευνα. | el |
dc.format.extent | 95 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Πειραιώς | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nd/3.0/gr/ | * |
dc.title | Το marketing και το branding προϊόντων ΠΟΠ : ένα ελληνικό case study | el |
dc.type | Master Thesis | el |
dc.contributor.department | Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων | el |
dc.description.abstractEN | The present paper studies the impact of PDO and PGI products and especially certified wines on consumers in Greece. In more details, it investigates how popular PGI Verdea Zakynthos wine is, what are the characteristics of the people who consume it and what marketing strategies have been applied to promote it. In order to achieve this, bibliographic reports and research were collected and studied, while at the same time an electronic questionnaire was created and distributed to people all over Greece.
In the first chapter, an introduction is made regarding the purpose, the methodology and the conclusions of the paper.
The second chapter presents the definitions of PDO and PGI products, the lists of certified Greek products, as well as the process of registering them in the system.
The third chapter analyzes the exploitation of certified goods in marketing and how much aware the consumers are of these products, especially of PDO and PGI wines.
The fourth chapter presents some introductory information about Zakynthos, the varieties of wines produced there and what are the actions of their promotion to the public.
The fifth chapter contains the methodology of the present study such as the identification and analysis of the sample, the formulation of the final questionnaire and the limitations of the research.
Chapter 6 presents the results of the research. Chapter 7 contains the correlations between PGI Zakynthos and the demographic characteristics and PGI Zakynthos and the consumers’ habits, respectively.
Finally, the 8th chapter presents the conclusions of the research and some suggestions for future research. | el |
dc.contributor.master | MBA Tourism Management - Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων - Μάνατζμεντ Τουρισμού | el |
dc.subject.keyword | ΠΟΠ | el |
dc.subject.keyword | ΠΓΕ | el |
dc.subject.keyword | Ζάκυνθος | el |
dc.subject.keyword | Οίνος | el |
dc.subject.keyword | Marketing | el |
dc.subject.keyword | Branding | el |
dc.subject.keyword | Κρασί | el |
dc.date.defense | 2023-07-14 | |