dc.contributor.author | Γιαλιτάκη, Μαρία Α. | |
dc.date.accessioned | 2007-06-19T05:40:36Z | |
dc.date.available | 2007-06-19T05:40:36Z | |
dc.date.issued | 2007-06-19T05:40:36Z | |
dc.identifier.uri | https://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/1487 | |
dc.description.abstract | Στην παρούσα εργασία γίνεται προσπάθεια προσέγγισης του ζητήματος των επιπτώσεων από τη χρήση στην παραγωγή τροφίμων των προϊόντων της Γενετικής Μηχανικής. Η προσέγγιση επικεντρώνεται κυρίως στο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στις επιπτώσεις που έχουν διαφανεί ή που πιθανώς να διαφανούν στο μέλλον από τη χρησιμοποίηση τους. Στο πρώτο μέρος της εργασίας παρουσιάζεται η υπάρχουσα κατάσταση και οι λόγοι που η πρωτογενής παραγωγή έχει αναζητήσει λύσεις στη βιοτεχνολογία. Στη συνέχεια παρουσιάζεται πιο αναλυτικά η κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Αμερική καθώς και η μεταξύ τους διαμάχη. Στο τέταρτο μέρος αναλύονται οι δράσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς ενώ στο τελευταίο μέρος αναφέρονται οι κανονισμοί που διέπουν το διεθνές εμπόριο. | |
dc.language.iso | el | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές | |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el | |
dc.subject | Διατριβές | |
dc.subject | Genetically modified foods | |
dc.subject | Food, Genetically modified | |
dc.subject | Agricultural biotechnology | |
dc.title | Γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί στην αγροδιατροφική αλυσίδα : από τις εταιρείες βιοτεχνολογίας στον καταναλωτή | |
dc.type | Master Thesis | |
europeana.isShownAt | https://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/1487 | |
europeana.type | IMAGE | |
dc.identifier.call | 641.3 ΓΙΑ | |