dc.contributor.advisor | Διδασκάλου, Ελένη | |
dc.contributor.author | Τσιλιγιάννης, Χρήστος | |
dc.date.accessioned | 2022-12-06T12:49:20Z | |
dc.date.available | 2022-12-06T12:49:20Z | |
dc.date.issued | 2022-12 | |
dc.identifier.uri | https://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/14876 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26267/unipi_dione/2298 | |
dc.description.abstract | Η Ελλάδα θεωρείται διαχρονικά η τρίτη ισχυρότερη παραγωγική δύναμη ελαιόλαδου στη διεθνή αγορά και ενισχύει διαρκώς το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα εστιάζοντας στην παραγωγή και την πώληση προϊόντων υψηλής ποιότητας ελαιόλαδου.
Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γης, συνδυαστικά με τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στον ελλαδικό χώρο έχουν αναδείξει την Ελλάδα σε μία από τις ηγέτιδες δυνάμεις της παγκόσμιας αγοράς του ελαιόλαδου. Δυστυχώς, η ελλιπής οργάνωση, η μη τυποποίηση του, ο κατακερματισμός της γης και η ημι-καθετοποίηση της παραγωγής αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου. Οι συγκεκριμένες συνθήκες έχουν ως επακόλουθο την στασιμότητα της ανάπτυξης του κλάδου σε συνδυασμό με την μείωση του μεριδίου αγοράς του σε διεθνές επίπεδο. | el |
dc.format.extent | 76 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Πειραιώς | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ | * |
dc.title | Ανάλυση του κλάδου τυποποιημένου ελαιόλαδου στην Ελλάδα | el |
dc.type | Master Thesis | el |
dc.contributor.department | Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων | el |
dc.description.abstractEN | Greece is considered as timeless the third strongest producer of olive oil in the international market and is constantly strengthening its competitive advantage by focusing on the production and sale of high quality olive oil products.
The particular characteristics of the land, combined with the climatic conditions prevailing in Greece have made Greece one of the leading forces in the global olive oil market. Unfortunately, the poor organisation, the lack of standardisation, the fragmentation of the land and the semi-certification of production are all factors that hamper the further development of the sector. These conditions have resulted in a stagnation in the development of the sector and a reduction in its market share at international level. | el |
dc.contributor.master | Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) | el |
dc.subject.keyword | Ελαιόλαδο | el |
dc.subject.keyword | Ελληνική αγορά | el |
dc.subject.keyword | Εμπόριο | el |
dc.subject.keyword | Προοπτικές | el |
dc.date.defense | 2022-12-02 | |