Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΜανιάτης, Ιωάννης
dc.contributor.authorΣκουρουλιάκου, Ελένη
dc.date.accessioned2022-09-19T08:30:18Z
dc.date.available2022-09-19T08:30:18Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/14591
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26267/unipi_dione/2014
dc.description.abstractΗ αξιοποίηση των εντόμων ως εναλλακτικές πρωτεϊνούχες πηγές τροφών και ζωοτροφών, καθώς και οι προοπτικές που απορρέουν από τη χρήση αυτή, είναι το θέμα που πραγματεύεται η διπλωματική εργασία. Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με την αξιοποίηση των εντόμων στη διατροφή του ανθρώπου. Στη συνέχεια, παρουσιάζεται και αναλύεται η χρήση τους ως εναλλακτικής πηγής πρωτεΐνης σε ζωοτροφές. Αναδεικνύονται στοιχεία από μελέτες σχετικά με την ενεργειακή αξιοποίηση και την ενεργειακή απόδοση που προκύπτει μέσω της παραγωγής ζωοτροφών που έχουν ως βάση τα έντομα. Το μέρος αυτό συνδέεται με την κλιματική κρίση και έχει ως στόχο να αποδείξει μέσα από τα αποτελέσματα μελετών ότι η χρήση ζωοτροφών με βάση τα έντομα έχει μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε σχέση με τις κοινές ζωοτροφές. Τέλος, παρουσιάζεται μια μελέτη περίπτωσης από τη βιβλιογραφία, όπου τα έντομα αξιοποιήθηκαν ως πηγή πρωτεΐνης σε ζωοτροφές, με συνέπεια να επιτευχθούν εξαιρετικά αποτελέσματα.el
dc.format.extent69el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Πειραιώςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.titleΠροοπτικές αξιοποίησης των εντόμων ως εναλλακτικές πρωτεϊνούχες πηγές τροφών και ζωοτροφώνel
dc.typeMaster Thesisel
dc.contributor.departmentΣχολή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτωνel
dc.description.abstractENThe implementation of insects as alternative sources of protein in both human and animal diet as well as the prospects arising from this use, is the main topic of the dissertation thesis. The first part mainly presents data and information related to the use of insects in human nutrition. Continuously, their use as an alternative source of protein in animal feed is presented and analyzed. In particular, evidence from studies regarding energy utilization and energy efficiency resulting from the production of insect-based animal feed is demonstrated. This part is highly associated with the climate crisis and aims to prove through the results of studies that the use of insect-based feed has a lighter environmental footprint compared to the conventional animal feed. Finally, a case study from the literature is presented, where insects were used as a source of protein in animal feed, resulting in excellent outcomes.el
dc.contributor.masterΚλιματική Κρίση και Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών / MSc in Climate Crisis and Information and Communication Technologiesel
dc.subject.keywordΈντομαel
dc.subject.keywordΠηγή πρωτεΐνηςel
dc.subject.keywordΜετατροπή θρεπτικών συστατικώνel
dc.subject.keywordΑντικατάσταση ιχθυάλευρουel
dc.subject.keywordΠεριβαλλοντικό αποτύπωμα εντόμωνel
dc.date.defense2022-06-30


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»