dc.contributor.advisor | Μανιάτης, Ιωάννης | |
dc.contributor.author | Σκουρουλιάκου, Ελένη | |
dc.date.accessioned | 2022-09-19T08:30:18Z | |
dc.date.available | 2022-09-19T08:30:18Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.uri | https://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/14591 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26267/unipi_dione/2014 | |
dc.description.abstract | Η αξιοποίηση των εντόμων ως εναλλακτικές πρωτεϊνούχες πηγές τροφών και ζωοτροφών, καθώς και οι προοπτικές που απορρέουν από τη χρήση αυτή, είναι το θέμα που πραγματεύεται η διπλωματική εργασία. Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με την αξιοποίηση των εντόμων στη διατροφή του ανθρώπου. Στη συνέχεια, παρουσιάζεται και αναλύεται η χρήση τους ως εναλλακτικής πηγής πρωτεΐνης σε ζωοτροφές. Αναδεικνύονται στοιχεία από μελέτες σχετικά με την ενεργειακή αξιοποίηση και την ενεργειακή απόδοση που προκύπτει μέσω της παραγωγής ζωοτροφών που έχουν ως βάση τα έντομα. Το μέρος αυτό συνδέεται με την κλιματική κρίση και έχει ως στόχο να αποδείξει μέσα από τα αποτελέσματα μελετών ότι η χρήση ζωοτροφών με βάση τα έντομα έχει μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε σχέση με τις κοινές ζωοτροφές. Τέλος, παρουσιάζεται μια μελέτη περίπτωσης από τη βιβλιογραφία, όπου τα έντομα αξιοποιήθηκαν ως πηγή πρωτεΐνης σε ζωοτροφές, με συνέπεια να επιτευχθούν εξαιρετικά αποτελέσματα. | el |
dc.format.extent | 69 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Πειραιώς | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα | * |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ | * |
dc.title | Προοπτικές αξιοποίησης των εντόμων ως εναλλακτικές πρωτεϊνούχες πηγές τροφών και ζωοτροφών | el |
dc.type | Master Thesis | el |
dc.contributor.department | Σχολή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων | el |
dc.description.abstractEN | The implementation of insects as alternative sources of protein in both human and animal diet as well as the prospects arising from this use, is the main topic of the dissertation thesis. The first part mainly presents data and information related to the use of insects in human nutrition. Continuously, their use as an alternative source of protein in animal feed is presented and analyzed. In particular, evidence from studies regarding energy utilization and energy efficiency resulting from the production of insect-based animal feed is demonstrated. This part is highly associated with the climate crisis and aims to prove through the results of studies that the use of insect-based feed has a lighter environmental footprint compared to the conventional animal feed. Finally, a case study from the literature is presented, where insects were used as a source of protein in animal feed, resulting in excellent outcomes. | el |
dc.contributor.master | Κλιματική Κρίση και Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών / MSc in Climate Crisis and Information and Communication Technologies | el |
dc.subject.keyword | Έντομα | el |
dc.subject.keyword | Πηγή πρωτεΐνης | el |
dc.subject.keyword | Μετατροπή θρεπτικών συστατικών | el |
dc.subject.keyword | Αντικατάσταση ιχθυάλευρου | el |
dc.subject.keyword | Περιβαλλοντικό αποτύπωμα εντόμων | el |
dc.date.defense | 2022-06-30 | |