dc.contributor.advisor | Μποχώρης, Γεώργιος | |
dc.contributor.author | Γεωργάτος Ιατρίδης, Δημήτριος | |
dc.date.accessioned | 2021-12-03T11:58:56Z | |
dc.date.available | 2021-12-03T11:58:56Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.uri | https://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/13924 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26267/unipi_dione/1347 | |
dc.description.abstract | Ο σκοπός αυτής της διπλωματικής εργασίας ήταν να διερευνηθεί, πώς μπορεί να εφαρμοστεί ένα σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων, ISO/22000, σε μια μικρομεσαία επιχείρηση. Η διπλωματική εργασία πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την υλοποίηση του προτύπου σε μια εταιρεία-μελέτη περίπτωσης. Κατά τη διάρκεια της διπλωματικής εργασίας ο δευτερεύων σκοπός ήταν να ανακαλυφθούν τα οφέλη και οι προκλήσεις για την εφαρμογή ενός συστήματος ποιότητας όπως αυτό.
Το θεωρητικό πλαίσιο περιλαμβάνει βασικές έννοιες όπως η διαχείριση ποιότητας, συνεχής βελτίωση και διαχείριση εγγράφων. Το μέρος της θεωρίας παρουσιάζει επίσης την έννοια του ISO 22000 και τις κύριες πτυχές που πρέπει να ληφθούν υπόψη σε περίπτωση εκ των υστέρων εφαρμογής άλλων συστημάτων ποιότητας.
Η κύρια μέθοδος στο εμπειρικό μέρος είναι η βιβλιογραφική ανασκόπηση, για την κατανόηση των προτύπων και απαιτήσεων του συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων. Συνέχεια της μελέτης αποτέλεσε η διερεύνηση μέσω ερωτηματολογίου και συνέντευξης προκειμένου να υπάρξει συγκριτική αξιολόγηση. Το κύριο αποτέλεσμα της διπλωματικής εργασίας ήταν μια κατευθυντήρια γραμμή για τον τρόπο εφαρμογής και ως προς το τι πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την απόκτηση του πιστοποιητικού ISO ή FSSC 22000. | el |
dc.format.extent | 73 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Πειραιώς | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα | * |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ | * |
dc.title | Σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων ISO 22000 για την τυροκόμηση τυριού φέτας Π.Ο.Π | el |
dc.type | Master Thesis | el |
dc.contributor.department | Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων | el |
dc.description.abstractEN | The purpose of this dissertation was to conduct research about how to implement a food safety management system, ISO 22000, in a small/medium enterprise. The dissertation was carried out in parallel with the implementation of the model in a case study company. During the dissertation the secondary purpose was to discover the benefits and challenges of implementing a quality system like this.
The theoretical framework includes key concepts such as quality management, continuous improvement and document management. The theory part also introduces the concept of ISO 22000 and the main aspects to be considered in the event of the subsequent application of other quality systems.
The main method in the empirical part is the bibliography, in order to understand the standards and requirements of the food safety management system. The continuation of the study was the research through a questionnaire and an interview in order to obtain a comparative evaluation. The main result of the dissertation was a guideline on how to apply and what to consider when obtaining the ISO or FSSC 22000 certification. | el |
dc.contributor.master | Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) | el |
dc.subject.keyword | Quality management | el |
dc.subject.keyword | ISO 22000 | el |
dc.subject.keyword | FMS | el |
dc.subject.keyword | HACCP | el |
dc.subject.keyword | Φέτα ΠΟΠ | el |
dc.date.defense | 2021-12-02 | |