Show simple item record

dc.contributor.advisorΜποχώρης, Γεώργιος
dc.contributor.authorΓεωργάτος Ιατρίδης, Δημήτριος
dc.date.accessioned2021-12-03T11:58:56Z
dc.date.available2021-12-03T11:58:56Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/13924
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26267/unipi_dione/1347
dc.description.abstractΟ σκοπός αυτής της διπλωματικής εργασίας ήταν να διερευνηθεί, πώς μπορεί να εφαρμοστεί ένα σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων, ISO/22000, σε μια μικρομεσαία επιχείρηση. Η διπλωματική εργασία πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την υλοποίηση του προτύπου σε μια εταιρεία-μελέτη περίπτωσης. Κατά τη διάρκεια της διπλωματικής εργασίας ο δευτερεύων σκοπός ήταν να ανακαλυφθούν τα οφέλη και οι προκλήσεις για την εφαρμογή ενός συστήματος ποιότητας όπως αυτό. Το θεωρητικό πλαίσιο περιλαμβάνει βασικές έννοιες όπως η διαχείριση ποιότητας, συνεχής βελτίωση και διαχείριση εγγράφων. Το μέρος της θεωρίας παρουσιάζει επίσης την έννοια του ISO 22000 και τις κύριες πτυχές που πρέπει να ληφθούν υπόψη σε περίπτωση εκ των υστέρων εφαρμογής άλλων συστημάτων ποιότητας. Η κύρια μέθοδος στο εμπειρικό μέρος είναι η βιβλιογραφική ανασκόπηση, για την κατανόηση των προτύπων και απαιτήσεων του συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων. Συνέχεια της μελέτης αποτέλεσε η διερεύνηση μέσω ερωτηματολογίου και συνέντευξης προκειμένου να υπάρξει συγκριτική αξιολόγηση. Το κύριο αποτέλεσμα της διπλωματικής εργασίας ήταν μια κατευθυντήρια γραμμή για τον τρόπο εφαρμογής και ως προς το τι πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την απόκτηση του πιστοποιητικού ISO ή FSSC 22000.el
dc.format.extent73el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Πειραιώςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.titleΣύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων ISO 22000 για την τυροκόμηση τυριού φέτας Π.Ο.Πel
dc.typeMaster Thesisel
dc.contributor.departmentΣχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεωνel
dc.description.abstractENThe purpose of this dissertation was to conduct research about how to implement a food safety management system, ISO 22000, in a small/medium enterprise. The dissertation was carried out in parallel with the implementation of the model in a case study company. During the dissertation the secondary purpose was to discover the benefits and challenges of implementing a quality system like this. The theoretical framework includes key concepts such as quality management, continuous improvement and document management. The theory part also introduces the concept of ISO 22000 and the main aspects to be considered in the event of the subsequent application of other quality systems. The main method in the empirical part is the bibliography, in order to understand the standards and requirements of the food safety management system. The continuation of the study was the research through a questionnaire and an interview in order to obtain a comparative evaluation. The main result of the dissertation was a guideline on how to apply and what to consider when obtaining the ISO or FSSC 22000 certification.el
dc.contributor.masterΠρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ)el
dc.subject.keywordQuality managementel
dc.subject.keywordISO 22000el
dc.subject.keywordFMSel
dc.subject.keywordHACCPel
dc.subject.keywordΦέτα ΠΟΠel
dc.date.defense2021-12-02


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα
Except where otherwise noted, this item's license is described as
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Contact Us
Send Feedback
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»