Οικονομοτεχνική μελέτη και εισαγωγή στην αγορά νέου προϊόντος χυμού της εταιρίας ΑΣΕΕ ΑΜΥΚΛΩΝ "ΛΑΚΩΝΙΑ"
Master Thesis
Συγγραφέας
Στεργιάννης, Γεώργιος - Φοίβος
Ημερομηνία
2018-06-05Επιβλέπων
Γεωργακέλλος, ΔημήτριοςΠροβολή/Άνοιγμα
Λέξεις κλειδιά
Οικονομοτεχνικές μελέτες ; ΧυμοίΠερίληψη
Η παρούσα διπλωματική εργασία εχει ως σκοπό την διερεύνηση της ελκυστικότητας ενός επενδυτικού σχεδίου για τη δημιουργία μιας καθετοποιημένης μονάδας παραγωγής ενεργειακών χυμών τύπου smoothy για διάθεση στην Ελληνική αγορά στις εγκατάστασης της εταιρίας ΑΣΕΕ Αμυκλών «Λακωνία» στο νομό Λακωνίας.
Η εταιρεία παράγει πολλά διαφορετικά είδη τυποποιημένων χυμών (φυσικοί χυμοί, νέκταρ, φρουτοποτά κτλ) με τελική διάθεση στα ράφια των σουπερ μάρκετ καθώς και σε επιλεγμένα σημεια πώλησης, κάβες, περίπτερα κτλ. Αρχικός στόχος της είναι η αξιοποίηση της παραγωγής εσπεροιδών των τοπικών παραγωγών και η δημιουργία προϊόντων προστιθέμενης αξίας μέσω της επεξεργασίας και καλύτερης αξιοποίησης της πρώτης ύλης που παρέχεται από τους τοπικούς παραγωγούς.
Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι ο σχεδιασμός μιας επένδυσης προκειμένου η εταιρία να αποκτήσει μια κερδοφόρα μονάδα που θα της επιτρέψει να ανταγωνιστεί και να εισέλθει σε νέα τμήματα της αγοράς τυποποιημένων χυμών φρούτων προσφέροντας κάτι νέο και ποιοτικά ανώτερο προϊόν. Ταυτόχρονα αποσκοπεί στο να εξασφαλίσει την αρτιότητα των βημάτων της επένδυσης προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα της. Στόχος είναι μέσω του παρόντος σχεδίου να να δημιουργήσει ένα νέο τμήμα αγοράς στο πλαίσιο των τυποποιημένων χυμών προκειμένου να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε μια αγορά ήδη κορεσμένη και με έντονο ανταγωνισμό.