Ανάπτυξη συστήματος διαχείρισης περιεχόμενου για ηλεκτρονικό κατάστημα
Development of a content management system for e-shop
Προβολή/ Άνοιγμα
Περίληψη
Τα ηλεκτρονικά καταστήματα, κοινώς eshops εδώ και μερικά χρόνια έχουν μπεί στην ζωή μας και έχουν διευκολύνει αρκετούς καταναλωτές καθώς, προσφέρουν γρήγορες συναλλαγές, πλοήγηση από το σπίτι, πληθώρα προϊόντων με ακριβής περιγραφές και φωτογραφίες αλλά και ασφαλές αγορές. Με μοναδικό εργαλείο έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή με πρόσβαση στο διαδίκτυο… η διαδικασία της επίσκεψής σε ένα κατάστημα μετατρέπεται σε διαδικτυακή, χωρίς όμως να διαφεύγει κάτι στον καταναλωτή.
Η συγκεκριμένη μεταπτυχιακή εργασία αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού καταστήματος (eshop) αντρικής ένδυσης με αντικείμενο την μελέτη και κατασκευή του στην πλευρά του server (back-end) και όχι στην εικαστική του δημιουργία (front-end).
Επιπλέον το συγκεκριμένο eshop δεν έγινε με την βοήθεια έτοιμων λογισμικών για την δημιουργία eshop, τύπου Opencart, παραμόνο την χρήση γλωσσών προγραμματισμού
Αρχικά θα αναφερθούμε ηλεκτρονικό εμπόριο. Σε αυτή την ενότητα ορίζουμε τον όρο ηλεκτρονικό εμπόριο, θα επικεντρωθούμε στα είδη του, τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα του, αλλά θα γίνει και αναφορά στα χαρακτηριστικά των eshop και σε κάποια διεθνές πετυχημένα eshop.
Στο επόμενο κεφάλαιο της εργασίας θα γίνει η παρουσίαση του eshop και η χρήση του μέσα από στιγμιότυπα χρηστών και διαχειριστή και θα αναλυθούν οι παρούσες λειτουργίες του.
Αναλυτική αναφορά θα στο κομμάτι του back-end, και θα παρουσιαστεί όλη η αρχιτεκτονική του eshop μέσα από την χρήση διαγραμμάτων αλλά και θα επεξηγηθούν οι γλώσσες προγραμματισμού και οι τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του ηλεκτρονικού καταστήματος.
Στο τρίτο κεφάλαιο θα εστιάσουμε στην αρχιτεκτονική του συστήματος, δηλαδή θα αναφερθούμε στα UML διαγράμματα που σχεδιάστηκαν για την υλοποίηση του back-end τμήματος του eshop.
Στο τέταρτο κεφάλαιο θα αναφερθούμε στις τεχνολογίες ανάπτυξής του eshop, όπως είναι οι γλώσσες: php, mysql, phpMyAdmin.
Στο τελευταίο κεφάλαιο επεξηγούμε τους τρόπους εγκατάστασης των εργαλείων που χρησιμοποιήσαμε για εκπόνηση του ηλεκτρονικού καταστήματος αλλά και την διαδικασία που χρειάστηκε για να μετατραπεί σε “online” eshop.
Στο παράρτημα της μεταπτυχιακής διατριβής, θα αναφερθούμε στους κώδικες που δημιουργήσαμε (php,sql) για όλες τις back-end λειτουργίες του ηλεκτρονικού μας καταστήματος.