Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΓεωργακέλλος, Δημήτριος
dc.contributor.authorΤζάκου, Αικατερίνη Α.
dc.date.accessioned2018-01-23T11:42:16Z
dc.date.available2018-01-23T11:42:16Z
dc.date.issued2017-09
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/10777
dc.description.abstractΗ εξέλιξη της τεχνολογίας τόσο στο εγχώριο όσο και στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι, επιβάλλει την ενσωμάτωσή της στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Η παρούσα μεταπτυχιακή εργασία ασχολείται με την Οικονομοτεχνική Ανάλυση και Αξιολόγηση Ίδρυσης Οινοποιητικής μονάδας, αντικειμενικός σκοπός της οποίας είναι η διερεύνηση της βιωσιμότητας της δημιουργίας ενός σύγχρονου και καινοτόμου οινοποιείου στην περιφέρεια Ηπείρου, που θα παράγει και θα μεταποιεί ποιοτικό οίνο, με μελλοντική δυνατότητα εξαγωγών. Συμπληρωματική επιχειρηματική δραστηριότητα πρόκειται να είναι οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας. Το πρώτο κεφάλαιο, αποτελεί εισαγωγικό τμήμα της μεταπτυχιακής εργασίας και περιγράφει την βασική ιδέα της επένδυσης καθώς και τα στοιχεία του επενδυτή. Στη συνέχεια, γίνεται ιστορική αναδρομή του επενδυτικού σχεδίου και παρουσιάζεται το προ – επενδυτικό κόστος. Τέλος, παρουσιάζεται το πρόγραμμα επένδυσης όπου εκεί συμπυκνώνονται βασικά στοιχεία και αποτελέσματα της επένδυσης. Στο δεύτερο κεφάλαιο, πραγματοποιείται η μελέτη του κλάδου της οινοποιίας τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνή επίπεδο. Προς αυτή την κατεύθυνση, αναλύονται και οι προοπτικές του κλάδου. Στο πρώτο μισό του τρίτου κεφαλαίου, διαμορφώνεται η στρατηγική της επιχείρησης μέσω της μελέτης του γενικευμένου Μάκρο – περιβάλλοντος, της εκτίμησης της ελκυστικότητας του κλάδου καθώς και της ανάλυσης SWOT του επενδυτή. Παράλληλα, το τρίπτυχο της βιωσιμότητας αποτελεί κρίσιμο σημείο για την επιχείρηση και γι’ αυτό μελετάται. Οι βασικές στρατηγικές που θα ακολουθήσει το οινοποιείο προκύπτουν ύστερα από την προαναφερόμενη ανάλυση. Στο δεύτερο μισό του τρίτου κεφαλαίου καθορίζεται η στρατηγική μάρκετινγκ με βάση την οποία σχεδιάζεται το πρόγραμμα μάρκετινγκ – 4 P’s. Στο τέταρτο κεφάλαιο, παρουσιάζεται το σχέδιο λειτουργίας του οινοποιείου. Ειδικότερα, καθορίζονται οι πρώτες ύλες και άλλα εφόδια, η χρησιμοποιούμενη τεχνολογία, ο προσδιορισμός της δυναμικότητας και το πρόγραμμα παραγωγής. Έπειτα, παρουσιάζονται το σχέδιο του οινοποιείου και οι διαδικασίες οινοποίησης με τον απαιτούμενο μηχανολογικό εξοπλισμό. Επίσης, πραγματοποιήθηκε σχεδιασμός για την οργάνωση της μονάδας καθώς και για τις ανάγκες της σε ανθρώπινο δυναμικό. Τέλος, παρουσιάζεται το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του επενδυτικού έργου. Στο πέμπτο κεφάλαιο, πραγματοποιούνται η χρηματοοικονομική ανάλυση της επένδυσης και η αξιολόγηση της βιωσιμότητας του επενδυτικού σχεδίου, τα οποία αποτελούν τα συμπεράσματα της εν λόγω μεταπτυχιακής εργασίας. Μεθοδολογικά, η παρούσα μεταπτυχιακή εργασία στηρίχθηκε τόσο σε πρωτογενή όσο και σε δευτερογενή στοιχεία. Τα πρωτογενή στοιχεία προήλθαν από προσωπική έρευνα που διεξάχθηκε στους προμηθευτές πρώτων υλών και άλλων εφοδίων του οινοποιείου καθώς και τους κατασκευαστές για την απόκτηση των κτιριακών εγκαταστάσεων και τους προμηθευτές του μηχανολογικού εξοπλισμού.el
dc.format.extent144el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Πειραιώςel
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.titleΟικονομοτεχνική ανάλυση και αξιολόγηση ίδρυσης οινοποιητικής μονάδαςel
dc.typeMaster Thesisel
dc.contributor.departmentΣχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεωνel
dc.description.abstractENTechnology and business activity are now closely integrated. The effects of technological development on the domestic and global economy are actually responsible for this fact. This master thesis deals with the Techno-economic analysis and evaluation of the Establishment of a Vinification Unit, the objective of which is to investigate the viability of creating a modern and innovative winery in the region of Epirus. The winery, with export potential, will produce and process quality wine. Moreover, an additional business activity is to organize regular wine tasting events. The first chapter is an introductory part of the master thesis and describes the basic idea of the investment as well as the investor's details. We present a historical review of the investment plan and the pre-investment cost. The investment program is also presented with the key elements and the results. In the second chapter, we analyze the wine industry both domestically and internationally. Also, the prospects of the industry are presented. In the first half of the third chapter, we formulate the strategy of the company through the study of the generalized macro - environment, the assessment of the attractiveness of the sector as well as the SWOT analysis of the investor. At the same time, the triptych of sustainability is a critical point for the business and that is why we are studying it. The basic strategies followed by the winery are based on the aforementioned analysis. In the second half of the third chapter, we define the marketing strategy on the basis of which the marketing program is designed - 4 P's. The fourth chapter, presents the winery operating plan. In particular, raw materials and other supplies, the used technology, the capacity allocation and the production program are determined. Furthermore, we present the architectural plan and the vinification procedures with the required mechanical equipment. Moreover, research has been carried out in the field of the unit’s organizational structure as well as for the human resources needs. Finally, the timetable for the implementation of the investment project is presented. In chapter five, we analyze financially the investment and we evaluate the viability of the investment plan. Both of them are the conclusions of this master thesis. Methodologically, this master thesis has been based on both primary and secondary data. Primary data came from a personal survey conducted with the suppliers of raw materials and other winemaking supplies as well as with the building’s facilities manufacturers and the machinery suppliers.el
dc.contributor.masterΕυρωπαϊκό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – Ολική Ποιότητα (ΕΜΠΣ.ΔΕ-ΔΟΠ)el
dc.subject.keywordΚαινοτομίαel
dc.subject.keywordΟίνοςel
dc.subject.keywordΓεωργικά αγαθάel
dc.subject.keywordΓεωθερμίαel
dc.subject.keywordΟικονομοτεχνικές μελέτεςel
dc.subject.keywordGeothermyel
dc.subject.keywordWineel
dc.subject.keywordWine tourismel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

ΑρχείαΜέγεθοςΤύποςΠροβολή

Δεν υπάρχουν αρχεία που να σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο.

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»