Αναζήτηση
Αποτελέσματα 1-10 από 23
Απολογισμός εταιρικής υπευθυνότητας και βιώσιμης ανάπτυξης στον κλάδο της αγροδιατροφής στην Ελλάδα
(Πανεπιστήμιο Πειραιώς, 2023-12)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η διερεύνηση της δυναμικής
αλληλεπίδρασης μεταξύ της εταιρικής υπευθυνότητας και των πρακτικών βιωσιμότητας
στο πλαίσιο του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα. Καθώς εντείνονται ...
Επιχειρηματική υπευθυνότητα και βιωσιμότητα : η σπατάλη τροφίμων στον κλάδο των ξενοδοχείων
(Πανεπιστήμιο Πειραιώς, 2023-04)
Με την κλιματική κρίση να επηρεάζει τις ζωές μας σε όλο και περισσότερους τομείς,
πρακτικές υιοθέτησης βιώσιμων συμπεριφορών και καινοτόμων πρωτοβουλιών
ολοένα και αυξάνονται. Πρόσφατες δράσεις και μεταρρυθμιστικές ...
Η συμβολή της κυκλικής οικονομίας στην οικονομική μεγέθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
(Πανεπιστήμιο Πειραιώς, 2023-01)
Τα τελευταία χρόνια οι αρνητικές επιπτώσεις της γραμμικής οικονομίας έχουν κάνει όλο και πιο έντονη την εμφάνισή τους στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και στην αστάθεια της παγκόσμιας οικονομίας, προμηνύοντας ένα αβέβαιο ...
Η βιώσιμη οικονομία του 21ου αιώνα : η εξέλιξη του μοντέλου Doughnut και η εφαρμογή του σε σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις
(Πανεπιστήμιο Πειραιώς, 2023-06)
Η κλιματική μετάβαση αποτελεί μία πρόκληση για τις σύγχρονες κοινωνίες ιδιαίτερα στον τομέα της οικονομικής ανάπτυξης και της άσκησης πολιτικής. Στόχος της συγκεκριμένης εργασίας είναι η κατανόηση της εξέλιξης της βιωσιμότητας ...
Η υιοθέτηση νέων συνηθειών από τους πολίτες προς τη βιώσιμη ανάπτυξη
(Πανεπιστήμιο Πειραιώς, 2023-02)
Η συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της καθημερινότητας για την υιοθέτηση νέων συνηθειών πιο
φιλικών προς το περιβάλλον, δημιουργεί τις κατευθυντήριες γραμμές για τη μετάβαση σε μια πιο
βιώσιμη και πράσινη καθημερινότητα. Κατά ...
Το ενδιαφέρον και η προθυμία πληρωμής για βιώσιμο κακάο : μια μελέτη των Ελλήνων καταναλωτών
(Πανεπιστήμιο Πειραιώς, 2023-10)
Το κακάο είναι ένα αγαθό με πλούσια ιστορία, το οποίο καταναλώνεται σε όλον τον κόσμο με διαφορετικές μορφές, είτε ως ρόφημα, γλύκισμα, αλλά και με τη μορφή της γνωστής σε όλους σοκολάτας. Η καλλιέργεια και η παραγωγή του ...
Η αύξηση των πιέσεων των υδάτινων πόρων
(Πανεπιστήμιο Πειραιώς, 2023-01)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η μελέτη της πίεσης που ασκείται
στους υδάτινους πόρους, η οποία ολοένα και επιδεινώνεται εξαιτίας ανθρωπογενών
παραγόντων αλλά και της κλιματικής αλλαγής. Η αυξημένη ...
Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ως λύση μετριασμού της κλιματικής αλλαγής : η συνεισφορά της αιολικής ενέργειας
(Πανεπιστήμιο Πειραιώς, 2023-03)
Η παρούσα διπλωματική εργασία πραγματεύεται την συνεισφορά της αιολικής ενέργειας στον μετριασμό του προβλήματος της υπερθέρμανσης του πλανήτη και κατ’ επέκταση, της κλιματικής αλλαγής. Προκειμένου να αναγνωρίσουμε την ...
Bιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα : η περίπτωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
(Πανεπιστήμιο Πειραιώς, 2023)
Αναερόβια χώνευση των παραπροϊόντων της βιομηχανίας βιοντίζελ για την παραγωγή βιοαερίου
(Πανεπιστήμιο Πειραιώς, 2023)
Στόχος της κυκλικής οικονομίας είναι να παράγει προϊόντα σε ένα «σύστημα κλειστού βρόχου» ελαχιστοποιώντας έτσι την παραγωγή αποβλήτων, όπου έρχεται σε αντίθεση με το πιο διαδεδομένο μη βιώσιμο γραμμικό μοντέλο «προμήθεια, ...