Ο ρόλος και η σημασία του F&B Cost Control για την ορθή λειτουργία των επισιτιστικών τμημάτων στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino
Προβολή/ Άνοιγμα
Θεματική επικεφαλίδα
Τουρισμός -- ΠληροφορικήΛέξεις κλειδιά
Τουρισμός ; Eπισιτιστικά τμήματα ; Κοστολόγηση τροφίμων και ποτών ; Fidelio-Material Control ; Costa NavarinoΠερίληψη
Στο πρώτο κεφάλαιο ορίζεται η έννοια του τουρισμού και αναλύεται η δομή του. Γίνεται ανάλυση για τον σύγχρονο τουρισμό και την ανάπτυξη του μαζικού τουρισμού που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια. Επίσης αναφέρονται οι τύποι τουριστικών επιχειρήσεων και οι νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στον τουρισμό.
Στο δεύτερο κεφάλαιο δίνεται η έννοια της ξενοδοχειακής επιχείρησης και αναφέρεται πόσο απαραίτητη είναι η αγαστή επικοινωνία μεταξύ των τμημάτων και των εργαζομένων. Εν συνεχεία εξηγείται και αναπτύσσεται τι είναι το Food & Beverage Management. Επιπλέον το κεφάλαιο αυτό, αναφέρεται στην τμηματοποίηση των επισιτιστικών τμημάτων και τις θέσεις εργασίας προσωπικού των τμημάτων αυτών.
Το τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται στη λειτουργία και διαχείριση των επισιτιστικών τμημάτων. Διαχωρίζει και αναλύει τα τμήματα του F&B αλλά και το ρόλο του cost control καθώς και του τμήματος προμηθειών στη κοστολόγηση των προϊόντων.
Στο τέταρτο κεφάλαιο επεξηγείται ο λόγος επιλογής του λογισμικού προγράμματος Fidelio-Material Control (FMC) ως πρόγραμμα ελέγχου του κόστους των προϊόντων τροφίμων και ποτών αλλά και ο λόγος που επιλέχθηκε η συγκεκριμένη μελέτη περίπτωσης.
Το πέμπτο κεφάλαιο αναφέρεται στις επισιτιστικές δραστηριότητες και υπηρεσίες που ενεργεί η Costa Navarino με τελικό σκοπό τον έλεγχο του κόστους και των σωστών διαδικασιών που επιταχύνονται ώστε να αποφέρουν κέρδος. Πιο συγκεκριμένα αναλύει με μαθηματικούς τύπους και με πραγματικά στοιχεία που συλλέχθηκαν, τη κοστολόγηση των επισιτιστικών τμημάτων του συγκροτήματος κατά τη διάρκεια μιας σεζόν.