dc.contributor.advisor | Τσίγκας, Αλέξανδρος | |
dc.contributor.author | Κρούσκη, Μαρίνα Ν. | |
dc.date.accessioned | 2015-09-20T20:38:13Z | |
dc.date.available | 2015-09-20T20:38:13Z | |
dc.date.issued | 2009 | |
dc.identifier.uri | https://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/7687 | |
dc.description.abstract | Η παρούσα έχει ως στόχο την ανίχνευση του επιπέδου οργάνωσης των food logistics στα νοσοκομεία, ιδιωτικά και δημόσια, τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, σε συνεργασία με τις οδηγίες και κατευθύνσεις του HACCP, καθώς επίσης και την εύρεση μίας φόρμουλας μείωσης του κόστους των λειτουργιών που απορρέουν από τις διαδικασίες των food logistics. Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε ήταν η εκτενής βιβλιογραφική ανασκόπηση, ενώ χρησιμοποιήθηκε και η μέθοδος της συνέντευξης προκειμένου να ληφθούν όσο το δυνατόν περισσότερο στοιχεία, οικονομικά, ποιοτικά και εμπειρικά. Συμμετείχαν τρία δημόσια νοσοκομεία και ένα ιδιωτικό που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για συνεργασία. Τα ευρήματα έδειξαν ότι υπάρχει ακόμη χαμηλό επίπεδο οργάνωσης food logistics στα ελληνικά νοσοκομεία, χωρίς να τηρούνται πάντα οι κανόνες ασφάλειας που ορίζει το HACCP, εντούτοις το προσωπικό είναι πρόθυμο να υιοθετήσει νέες μεθόδους και τεχνολογίες προκειμένου να διεκπεραιώνει γρήγορα, εύκολα και χωρίς λάθη τις διαδικασίες παραγγελίας, μεταφοράς και αποθήκευσης. Τα αποτελέσματα της παρούσας εργασίας μπορούν να χρησιμεύσουν ως εφαλτήριο για την διεύρυνση μιας τέτοιας έρευνας σε καθολικό επίπεδο, δηλαδή σε όλα τα ελληνικά νοσοκομεία προκειμένου να διαμορφωθούν και εφαρμοστούν κοινές πρακτικές που θα διασφαλίζουν ένα βέλτιστο επίπεδο οργάνωσης στον τομέα των food logistics σε συμφωνία με τις οδηγίες του HACCP. | el |
dc.format.extent | 71 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Πειραιώς | el |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.subject | Διοίκηση και οργάνωση υπηρεσιών υγείας | el |
dc.subject | Επιχειρηματικός προγραμματισμός | el |
dc.subject | Νοσοκομεία -- Διοίκηση και οργάνωση | el |
dc.subject | Health services administration | el |
dc.subject | Food supply | el |
dc.subject | Business logistics | el |
dc.subject | Health facilities -- Business management | el |
dc.title | Appliance of food logistics in hospitals as a part of HACCP | el |
dc.type | Master Thesis | el |
dc.contributor.department | Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης | el |
dc.identifier.call | 362.1068 ΚΡΟ | el |
dc.description.abstractEN | Aim of the present project is to configurate a formula of reducing the cost that comes out of food logistics procedures as well as evaluating the level of food logistics organisation. The methology that was used throughout the entire project was extent bibliographic examination and the tool of interview in order to harvest all of the necessary information and data that was needed. The findings that arise suggest that even thought the level of organisation is low in Greek hospitals, the members of the staff however seemed motivated to accept and adapt new techniques in order to improve the outcome of their every day tasks, easy, fast and with no errors, as far as ordering, transport and storage of food is concerned. The results of this paper can be used as a start point, for the extension of this project in all of the hospitals in Greece, in order to come up with common practices for achieving and maintaining an optimum level of organization, regarding the area of food logistics in aggement with the HACCP's directions and appliances. | el |
dc.corporate.name | Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα | el |
dc.contributor.master | Οικονομικά και Διοίκηση της Υγείας | el |