dc.contributor.advisor | Χυτήρης, Λεωνίδας | |
dc.contributor.author | Μαυροκώστας, Εμμανουήλ Β. | |
dc.date.accessioned | 2013-04-08T09:36:38Z | |
dc.date.available | 2013-04-08T09:36:38Z | |
dc.date.issued | 2013-04-08T09:36:38Z | |
dc.identifier.uri | https://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/5315 | |
dc.description.abstract | Η βιομηχανία της φιλοξενίας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους οικονομικούς παράγοντες τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο επισιτιστικός κλάδος, ως αναπόσπαστο κομμάτι του τουρισμού, αποτελεί βασική πηγή εσόδων για τη χώρα, καθώς απασχολεί ένα μεγάλο ποσοστό του εργατικού δυναμικού. Κλειδί για την επιτυχία μιας επισιτιστικής επιχείρησης είναι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. Στόχος της παρούσας είναι α) η περιγραφή του επισιτιστικού κλάδου στην Ελλάδα β) ο προσδιορισμός της έννοιας της ποιότητας γ) η διερεύνηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στα café του Ηρακλείου Κρήτης και δ) ο βαθμός ικανοποίησης των πελατών τους. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάζουν χάσμα ανάμεσα στις προσδοκίες των πελατών και την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών. Το χάσμα αυτό είναι μεγαλύτερο στις ηλικίες 18-35 που αποτελούν και την πλειοψηφία των πελατών. Όπως ήταν αναμενόμενο ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στους παράγοντες του προσωπικού και του ιδανικού συνδυασμού τιμής και ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. | |
dc.language.iso | el | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές | |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el | |
dc.subject | Εστιατόρια, ταβέρνες, κλπ. -- Διοίκηση και οργάνωση | |
dc.subject | Επισιτισμός -- Ηράκλειο | |
dc.subject | Διοίκηση ολικής ποιότητας | |
dc.title | Ποιότητα υπηρεσιών στον επισιτιστικό κλάδο: μελέτη περίπτωσης των καφέ στο Ηράκλειο Κρήτης | |
dc.type | Master Thesis | |
europeana.isShownAt | https://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/5315 | |
dc.identifier.call | 647.950682 ΜΑΥ | |