dc.contributor.author | Πολύζου, Μαρία - Άννα Δ. | |
dc.date.accessioned | 2011-11-09T11:24:37Z | |
dc.date.available | 2011-11-09T11:24:37Z | |
dc.date.issued | 2011-11-09T11:24:37Z | |
dc.identifier.uri | https://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/4366 | |
dc.description.abstract | Στο 1ο κεφάλαιο γίνεται μια θεωρητική προσέγγιση του θέματος. Εξετάζονται ορισμένες βασικές έννοιες και ορισμοί, καθώς και παράγοντες που επιδρούν στην εφαρμογή προγραμμάτων για την προστασία του περιβάλλοντος. Παρουσιάζονται θεωρητικά στοιχεία βάσει των οποίων έχουν διενεργηθεί έρευνες με σημαντικά αποτελέσματα σχετικά με το εξεταζόμενο θέμα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για την πρακτική προσέγγιση. Επίσης, αναφέρονται οι συνήθεις τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας στον ξενοδοχειακό τομέα και τα αποτελέσματα αυτών. Στο 2ο κεφάλαιο γίνεται παρουσίαση του ξενοδοχείου στο οποίο θα γίνει η μετατροπή. Αναλύονται αρχικά οι πωλήσεις και η πληρότητα της επιχείρησης. Στη συνέχεια γίνεται ανάλυση της βιομηχανίας / του κλάδου στον οποίο ανήκει η επιχείρηση εξετάζοντας στοιχεία που αφορούν την αγορά, αλλά και το εξωτερικό και εσωτερικό περιβάλλον της επιχείρησης. Αναλύονται ακόμη στοιχεία που αφορούν τους πελάτες. Η παρουσίαση της ξενοδοχειακής επιχείρησης ολοκληρώνεται με την παρουσίαση των ενεργειακών δεδομένων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στο επόμενο κεφάλαιο. Στο 3ο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι αλλαγές που θα συντελεστούν προκειμένου να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αρχικά περιγράφονται οι αλλαγές που θα λάβουν χώρα στο μίγμα μάρκετινγκ της επιχείρησης και τα τρία πιθανά σενάρια που μπορεί να ακολουθήσει η διοίκηση. Κατόπιν, παρουσιάζονται τα κριτήρια που τέθηκαν κατά τη μετατροπή της ξενοδοχειακής μονάδας σε green hotel και οι επεμβάσεις που αποφασίσθηκαν για το ενεργειακό μέρος. Το κεφάλαιο ολοκληρώνεται με χρηματοοικονομική αξιολόγηση των τριών προτάσεων όπως διαμορφώθηκαν στο 3ο κεφάλαιο με τη μέθοδο της καθαράς παρούσας αξίας, της περιόδου επανείσπραξης και του δείκτη απόδοσης. Τέλος στο 4ο κεφάλαιο εξάγονται συμπεράσματα σχετικά με το αντικείμενο της μελέτης και προτείνονται πεδία για διερεύνηση στο μέλλον. | |
dc.language.iso | el | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές | |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el | |
dc.subject | Ξενοδοχεία -- Διοίκηση και οργάνωση -- Ελλάδα | |
dc.subject | Περιβάλλον | |
dc.subject | Οικολογία | |
dc.subject | Ξενοδοχεία -- Περιβαλλοντικές απόψεις | |
dc.title | Οικονομοτεχνική μελέτη μετατροπής ξενοδοχειακής μονάδας σε περιβαλλοντικά φιλικό ξενοδοχείο (green hotel) | |
dc.type | Master Thesis | |
europeana.isShownAt | https://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/4366 | |
europeana.type | IMAGE | |
dc.identifier.call | 647.94495 ΠΟΛ | |