Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΚωστόπουλος, Κωνσταντίνος
dc.contributor.authorΔιαμαντής, Μάριος
dc.date.accessioned2021-07-26T11:32:24Z
dc.date.available2021-07-26T11:32:24Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/13603
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26267/unipi_dione/1026
dc.description.abstractΣτόχος της εργασίας είναι να αναλύσει το επιχειρηματικό σχέδιο που αφορά την ίδρυση εταιρείας στον κλάδο της εστίασης, πουλώντας βιολογικής προέλευσης φαγητό. Συγκεκριμένα, παρουσιάζεται η ιδέα της επιχείρησης, το γιατί θεωρείται ότι θα πετύχει (ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα) και μελετώνται όλες οι συνιστώσες οι οποίες πρέπει να ληφθούν υπόψη για την δημιουργία ενός εστιατορίου-ταχυφαγείου στην Ελλάδα. Διατυπώνει τα χρηματοοικονομικά στοιχεία που δικαιολογούν την γέννηση και την ανάπτυξή του. Η κατάστρωση ενός επιχειρηματικού πλάνου είναι απαραίτητη και αποτελεί πυξίδα για τους επιχειρηματίες. Στην σημερινή εποχή της σκληρής ανταγωνιστικότητας και οικονομικής ύφεσης που εγκυμονεί κινδύνους, τίποτα δεν πρέπει να αφήνεται στην τύχη. Η μελέτη, ακόμη, εστιάζει στην περιγραφή τόσο του κλάδου στην οποία θα προσπαθήσει να εισέλθει η επιχείρηση, όσο και στις στρατηγικές που θα ήταν συνετό να περιγραφούν και να τηρηθούν ώστε οι πιθανότητες επιτυχίας να είναι σημαντικά αυξημένες. Φυσικά, δεν μπορούν να παραληφθούν από την μελέτη στοιχεία όπως τα οργανογράμματα της μέλλουσας επιχείρησης ή νομικά/γραφειοκρατικά θέματα που θα απασχολήσουν τους ιδρυτές. Συνοπτικά, αναδεικνύει τους τρόπους με τους οποίους ένα εστιατόριο δύναται με την κατάλληλη διαχείριση και τους επαρκείς πόρους, να μεταμορφωθεί σε κερδοφόρα αλυσίδα εστιατορίων υπό το πρίσμα της απειλής-ευκαιρίας της πρόσφατης πανδημίας του COVID-19.el
dc.format.extent72el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Πειραιώςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.titleΜελέτη επιχειρηματικού πλάνου για λειτουργία εστιατορίου στην Ελλάδαel
dc.typeMaster Thesisel
dc.contributor.departmentΣχολή Ναυτιλίας και Βιομηχανίας. Tμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Tεχνολογίαςel
dc.contributor.masterΒιομηχανική Διοίκηση και Τεχνολογίαel
dc.subject.keywordΕπιχειρηματικό πλάνοel
dc.subject.keywordΠανδημίαel
dc.subject.keywordΑλυσίδαel
dc.subject.keywordΕστιατόριαel
dc.date.defense2021-07-22


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»