Μελέτη επιχειρηματικού πλάνου για λειτουργία εστιατορίου στην Ελλάδα
View/ Open
Keywords
Επιχειρηματικό πλάνο ; Πανδημία ; Αλυσίδα ; ΕστιατόριαAbstract
Στόχος της εργασίας είναι να αναλύσει το επιχειρηματικό σχέδιο που αφορά την ίδρυση εταιρείας στον κλάδο της εστίασης, πουλώντας βιολογικής προέλευσης φαγητό. Συγκεκριμένα, παρουσιάζεται η ιδέα της επιχείρησης, το γιατί θεωρείται ότι θα πετύχει
(ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα) και μελετώνται όλες οι συνιστώσες οι οποίες πρέπει να ληφθούν υπόψη για την δημιουργία ενός εστιατορίου-ταχυφαγείου στην Ελλάδα. Διατυπώνει τα χρηματοοικονομικά στοιχεία που δικαιολογούν την γέννηση και την ανάπτυξή του. Η κατάστρωση ενός επιχειρηματικού πλάνου είναι απαραίτητη και αποτελεί πυξίδα για τους επιχειρηματίες. Στην σημερινή εποχή της σκληρής ανταγωνιστικότητας και οικονομικής ύφεσης που εγκυμονεί κινδύνους, τίποτα δεν πρέπει να αφήνεται στην τύχη. Η μελέτη, ακόμη, εστιάζει στην περιγραφή τόσο του κλάδου στην οποία θα προσπαθήσει να εισέλθει η
επιχείρηση, όσο και στις στρατηγικές που θα ήταν συνετό να περιγραφούν και να τηρηθούν ώστε οι πιθανότητες επιτυχίας να είναι σημαντικά αυξημένες. Φυσικά, δεν μπορούν να παραληφθούν από την μελέτη στοιχεία όπως τα οργανογράμματα της μέλλουσας επιχείρησης ή νομικά/γραφειοκρατικά θέματα που θα απασχολήσουν τους ιδρυτές. Συνοπτικά, αναδεικνύει τους τρόπους με τους οποίους ένα εστιατόριο δύναται με την κατάλληλη διαχείριση και τους επαρκείς πόρους, να μεταμορφωθεί σε κερδοφόρα αλυσίδα εστιατορίων υπό το πρίσμα της απειλής-ευκαιρίας της πρόσφατης πανδημίας του COVID-19.