dc.contributor.advisor | Γκόνου - Ζάγκου, Ζαχαρούλα | |
dc.contributor.author | Σπανού, Άρτεμις | |
dc.date.accessioned | 2021-06-29T09:57:40Z | |
dc.date.available | 2021-06-29T09:57:40Z | |
dc.date.issued | 2021-02 | |
dc.identifier.uri | https://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/13522 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26267/unipi_dione/945 | |
dc.description.abstract | Τα τελευταία χρόνια οι χώρες στρέφονται όλο και περισσότερο στην προστασία του περιβάλλοντος, στη βιωσιμότητα και στην κυκλική οικονομία. Μία απαραίτητη πρωτοβουλία είναι η σωστή διαχείριση των αποβλήτων και η μείωσή τους. Στην παρούσα εργασία, γίνεται πράξη η έννοια του up-cycling, δίχως μεγάλο κόστος με τη βοήθεια Βασιδιομυκήτων, του δημοφιλέστερου απορρίμματος των κινηματογράφων: του popcorn και του κουτιού που δίνεται στους πελάτες. Αρχικά, ελέγχεται η δυνατότητα ανάπτυξης των στελεχών σε όλα τα υποστρώματα του πειράματος, η πιθανή παραγωγή μανιταριών και τέλος, οι μεταβολές των πρωτεϊνών και των αναγωγικών σακχάρων στη βιομάζα πριν και μετά την επεξεργασία. Επιπλέον, αναλύονται εναλλακτικοί τρόποι χρήσης του μυκηλίου που αναπτύσσεται πάνω στα συγκεκριμένα υπολείμματα. | el |
dc.format.extent | 114 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Πειραιώς | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ | * |
dc.title | Μικροβιακή αξιοποίηση τροφικών υπολειμμάτων | el |
dc.title.alternative | Microbium exploitation of food residues | el |
dc.type | Master Thesis | el |
dc.contributor.department | Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης | el |
dc.description.abstractEN | In recent years, countries are increasingly focusing on environmental protection, sustainability, and the circular economy. A necessary initiative is a proper management of generating waste and its considerable reduction. The present work practices
the modern concept of up-cycling, without much economic cost with the help of Basidiomycetes, the most generating waste of the cinema industry: popcorn and the box offered to customers. Foremost, we checked that the fungi grow on all substrates of
the experiment, the possible production of mushrooms and finally, the reducing sugars and protein percentage of the biomass before and after treatment. Moreover, we analyzed other alternative ways of using the mycelium that grows on the specific waste. | el |
dc.corporate.name | Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.Τμήμα Βιολογίας | el |
dc.contributor.master | Βιοοικονομία | el |
dc.subject.keyword | Up-cycling | el |
dc.subject.keyword | Βασιδιομύκητες | el |
dc.subject.keyword | Pleurotus | el |
dc.subject.keyword | Μυκήλιο | el |
dc.subject.keyword | Μανιτάρια | el |
dc.subject.keyword | Βιοαποικοδόμηση | el |
dc.subject.keyword | Popcorn | el |
dc.date.defense | 2021-04-12 | |