Εμφάνιση απλής εγγραφής

Μικροβιακή αξιοποίηση τροφικών υπολειμμάτων

dc.contributor.advisorΓκόνου - Ζάγκου, Ζαχαρούλα
dc.contributor.authorΣπανού, Άρτεμις
dc.date.accessioned2021-06-29T09:57:40Z
dc.date.available2021-06-29T09:57:40Z
dc.date.issued2021-02
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/13522
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26267/unipi_dione/945
dc.description.abstractΤα τελευταία χρόνια οι χώρες στρέφονται όλο και περισσότερο στην προστασία του περιβάλλοντος, στη βιωσιμότητα και στην κυκλική οικονομία. Μία απαραίτητη πρωτοβουλία είναι η σωστή διαχείριση των αποβλήτων και η μείωσή τους. Στην παρούσα εργασία, γίνεται πράξη η έννοια του up-cycling, δίχως μεγάλο κόστος με τη βοήθεια Βασιδιομυκήτων, του δημοφιλέστερου απορρίμματος των κινηματογράφων: του popcorn και του κουτιού που δίνεται στους πελάτες. Αρχικά, ελέγχεται η δυνατότητα ανάπτυξης των στελεχών σε όλα τα υποστρώματα του πειράματος, η πιθανή παραγωγή μανιταριών και τέλος, οι μεταβολές των πρωτεϊνών και των αναγωγικών σακχάρων στη βιομάζα πριν και μετά την επεξεργασία. Επιπλέον, αναλύονται εναλλακτικοί τρόποι χρήσης του μυκηλίου που αναπτύσσεται πάνω στα συγκεκριμένα υπολείμματα.el
dc.format.extent114el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Πειραιώςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.titleΜικροβιακή αξιοποίηση τροφικών υπολειμμάτωνel
dc.title.alternativeMicrobium exploitation of food residuesel
dc.typeMaster Thesisel
dc.contributor.departmentΣχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οικονομικής Επιστήμηςel
dc.description.abstractENIn recent years, countries are increasingly focusing on environmental protection, sustainability, and the circular economy. A necessary initiative is a proper management of generating waste and its considerable reduction. The present work practices the modern concept of up-cycling, without much economic cost with the help of Basidiomycetes, the most generating waste of the cinema industry: popcorn and the box offered to customers. Foremost, we checked that the fungi grow on all substrates of the experiment, the possible production of mushrooms and finally, the reducing sugars and protein percentage of the biomass before and after treatment. Moreover, we analyzed other alternative ways of using the mycelium that grows on the specific waste.el
dc.corporate.nameΕθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.Τμήμα Βιολογίαςel
dc.contributor.masterΒιοοικονομίαel
dc.subject.keywordUp-cyclingel
dc.subject.keywordΒασιδιομύκητεςel
dc.subject.keywordPleurotusel
dc.subject.keywordΜυκήλιοel
dc.subject.keywordΜανιτάριαel
dc.subject.keywordΒιοαποικοδόμησηel
dc.subject.keywordPopcornel
dc.date.defense2021-04-12


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»