NB-IoT and link adaptation
Προβολή/ Άνοιγμα
Λέξεις κλειδιά
NB-IoT ; Internet of Things ; Simulation ; Link adaptationΠερίληψη
Στο παρούσα εργασία μελετήθηκε η τεχνολογία NB-IOT, η οποία εισήχθη από το 3GPP στην έκδοση 13 ως μια νέα τεχνολογία radio access. Τo NB-IOT απαιτεί τουλάχιστον 180 kHz bandwidth τόσο για μετάδοση προς τα κάτω όσο και για την ανερχόμενη ζεύξη. Επίσης, μπορεί να συνυπάρχει με την τεχνολογία LTE, αξιοποιώντας εκτεταμένα τον σχεδιασμό LTE, συμπεριλαμβανομένων αριθμολογιών, το OFDMA στην κατερχόμενη ζεύξη, το SC-FDMA στην ανερχόμενη ζεύξη,τη κωδικοποίηση καναλιών, την αντιστοίχιση ρυθμού και την παρεμβολή. Το NB-IOT επικεντρώνεται ειδικά στην κάλυψη εσωτερικών χώρων, στη διάρκεια ζωής μπαταρίας , το χαμηλό κόστος και την υψηλή πυκνότητα σύνδεσης.
Επιπλέον, ασχοληθήκαμε με το link adaptation και ειδικότερα με το uplink link adaptation για τα συστήματα NB-IOT. To Link adaptation έχει μελετηθεί σε διαφορετικούς τύπους ασύρματων συστημάτων επικοινωνίας. Εξετάζουμε το σχήμα προσαρμογής ανερχόμενης ζεύξης με τον προσδιορισμό του αριθμού επανάληψης, ο οποίος αποτελείται από την προσαρμογή του εσωτερικού βρόχου για να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της μετάδοσης και να βελτιωθεί η απόδοση των συστημάτων NB-IOT.
Τέλος, με τη χρήση του Mat lab εξετάζουμε τις παρακάτω παραμέτρους σε γραφήματα: BLER σε συνάρτηση με SNR για διαφορετική κωδικοποίηση διαγράμματος διαμόρφωσης, resource unites, αριθμό επαναλήψεων και μέγεθος μπλοκ μετάδοσης. To throughput σε συνάρτηση με το SNR για διαφορετική κωδικοποίηση διαγράμματος διαμόρφωσης resource unites, αριθμό επαναλήψεων και μέγεθος μπλοκ μεταδόσεως. Τον αριθμό επαναλήψεων σε συνάρτηση με το SNR για διαφορετική κωδικοποίηση διαγράμματος διαμόρφωσης.