Aνάλυση χρηματοοικονομικών καταστάσεων και αριθμοδεικτών εταιρειών του κλάδου των τηλεπικοινωνίων
Προβολή/ Άνοιγμα
Λέξεις κλειδιά
Χρηματοοικονομικές καταστάσεις ; Αριθμοδείκτες ; Ανάλυση οικονομικών καταστάσεων ; Τηλεπικοινωνίες ; Cosmote ; VodafoneΠερίληψη
Η συγκεκριμένη διπλωματική εργασία με τίτλο ‘Aνάλυση χρηματοοικονομικών καταστάσεων και αριθμοδεικτών εταιρειών του κλάδου των τηλεπικοινωνίων’ έγινε στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος στην διοίκηση επιχειρήσεων (ΜΒΑ) του Πανεπιστήμιου Πειραιώς.
Αρχικά γίνετε αναφορά σε κάποια βασικά θέματα που έχουν να κάνουν με τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις όπως είναι το πλαίσιο ανάλυσης και παρουσίασης τους, ο σκοπός σύνταξης τους, οι αδυναμίες που παρουσιάζουν σήμερα, οι κυριότεροι χρήστες αυτών και άλλα. Στην συνέχεια γίνετε μια αναλυτική παρουσίαση των βασικότερων χρηματοοικονομικών καταστάσεων που επιβάλει η νομοθεσία σήμερα σε όλες τις επιχειρήσεις και παρατίθενται υποδείγματα αυτών.
Στην συνέχεια περιγράφονται οι σημαντικότερες μέθοδοι ανάλυσης των χρηματοοικονομικών καταστάσεων που χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους οικονομικούς αναλυτές σήμερα και γίνετε ιδιαίτερη και εκτενής αναφορά στην ανάλυση με την βοήθεια αριθμοδεικτών που θα εφαρμόσουμε στην συνέχεια στις δυο μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τηλεπικοινωνίων στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια.
Αμέσως μετά γίνετε μια περιγραφή της κατάστασης στην οποία βρίσκετε ο κλάδος των τηλεπικοινωνίων στην Ελλάδα σήμερα με αναφορές σε θέματα που αφορούνε τις τηλεπικοινωνίες στην χώρα μας σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, το κομβικό ρόλο των τηλεπικοινωνίων στην ανόρθωση και ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας, τις μελλοντικές προοπτικές του κλάδου και άλλα.
Στο τελευταίο κομμάτι της εργασίας γίνετε η ανάλυση των χρηματοοικονομικών καταστάσεων των δυο μεγαλύτερων εταιρειών τηλεπικοινωνίας της χώρας μας, της Cosmote και της Vodafone, με την χρήση αριθμοδεικτών. Για την ανάλυση χρησιμοποιείτε ένα μεγάλο εύρος δεικτών που περιλαμβάνει αριθμοδείκτες ρευστότητας, δραστηριότητας, αποδοτικότητας, διάρθρωσης κεφαλαίων και βιωσιμότητας, δαπανών λειτουργίας αλλά και επενδυτικούς αριθμοδείκτες.
Τέλος παρουσιάζονται διάφορα συμπεράσματα που προέκυψαν από τις αναλύσεις που προηγήθηκαν και παρατίθενται κάποιες προτάσεις και για τις δυο εταιρείες αναφορικά με μελλοντικές ενέργειες και δράσεις που πιθανός μπορούν να πραγματοποιήσουν.