Search
Now showing items 1-10 of 38
Οι αρχές και οι τεχνολογίες βιωσιμότητας στον ξενοδοχειακό τουρισμό - Η ανάλυση δύο μελετών περίπτωσης
(Πανεπιστήμιο Πειραιώς, 2022-09-20)
Η παρούσα διπλωματική εργασία μελετά και αναλύει την δυναμική του ελληνικού τουρισμού και τις σύγχρονες προκλήσεις για την διασφάλιση της βιωσιμότητας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα διερευνά πρακτικές που ...
Ο ρόλος των πληροφοριακών συστημάτων στη διαχείριση και τη λειτουργία ενός σύγχρονου φαρμακείου
(Πανεπιστήμιο Πειραιώς, 2022-11-09)
Η τεχνολογία εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς και επηρεάζει την δραστηριότητα
των ανθρώπων σε όλα τα επίπεδα. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αφορά όλους τους
κλάδους της οικονομίας και ο φαρμακευτικός κλάδος είναι ένας από ...
Η ενίσχυση της υπεραξίας της επωνυμίας (brand equity) στις επαγγελματικές ποδοσφαιρικές ομάδες: η περίπτωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός
(Πανεπιστήμιο Πειραιώς, 2022)
Η παρούσα διπλωματική εργασία εξετάζει την έννοια της «υπεραξίας της επωνυμίας», ειδικότερα όπως γίνεται αντιληπτή στο χώρο του αθλητισμού. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια προσπάθεια να εξεταστεί πως οι πιο σημαντικές ...
Διοικητικές αποφάσεις και κίνητρα για την διαχείριση κερδών – Μέθοδοι εντοπισμού : θεωρητική και εμπειρική ανάλυση
(Πανεπιστήμιο Πειραιώς, 2022)
Οι βασικές παράμετροι, οι οποίες χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες που επιθυμούν να επιδείξουν πλασματική αύξηση κερδών σχετίζονται με δύο κατηγορίες κινήτρων. Αρχικά, υπάρχει το κίνητρο της προσωπικής ασφάλειας και αύξηση ...
Ανάπτυξη και οικονομοτεχνική αξιολόγηση καινοτόμου ιατροτεχνολογικού προϊόντος στον φαρμακευτικό κλάδο
(Πανεπιστήμιο Πειραιώς, 2022-07)
Η εποχή της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης και της τεχνολογικής έξαρσης έχει ευνοήσει την εμφάνιση της καινοτομίας στο χώρο της υγείας και την άμεση πρόσβαση σε καλής ποιότητας προϊόντα που στοχεύουν στην βιωσιμότητα ...
Η μελέτη ενός σημείου πώλησης. Η περίπτωση των φούρνων και των ζαχαροπλαστείων στην Ελλάδα
(Πανεπιστήμιο Πειραιώς, 2022-03-04)
Η ζήτηση στους τομείς της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής επηρεάζεται
σημαντικά από παράγοντες όπως τα πρότυπα κατανάλωσης, οι διατροφικές συνήθειες,
τα παραδοσιακά πρότυπα και το εισόδημα σε συσχέτιση με την τιμή και ...
Η επίδραση της πανδημίας στο ηλεκτρονικό εμπόριο
(Πανεπιστήμιο Πειραιώς, 2022-12-22)
Η παρακάτω εργασία εξετάζει τον ρόλο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου την εποχή της πανδημίας. Αναλύει τα προβλήματα και τις αλλαγές που προέκυψαν τα τελευταία χρόνια λόγω της εμφάνισης του κορονοϊού. Πραγματεύεται ένα επίκαιρο ...
Ασυμμετρία κόστους : θεωρητική προσέγγιση και εμπειρική έρευνα
(Πανεπιστήμιο Πειραιώς, 2022-12)
Η παρούσα διπλωματική εργασία εξετάζει την εναλλακτική θεωρία συμπεριφοράς κόστους γνωστή ως «Sticky Cost Theory». Η θεωρία αυτή, σε αντίθεση με την παραδοσιακή όπου η μεταβολή του κόστους είναι συμμετρική ως προς τις ...
Eco-fashion : επιχειρηματικά μοντέλα βιώσιμης ανάπτυξης στη βιομηχανία ένδυσης
(Πανεπιστήμιο Πειραιώς, 2022-06)
Κύριος στόχος της εργασίας είναι η παρουσίαση και μελέτη επιχειρηματικών μοντέλων βιώσιμης ανάπτυξης τα οποία μπορούν να συμβάλουν στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της βιομηχανίας παραγωγής ενδυμάτων.
Αρχικά ...
Ψηφιακός μετασχηματισμός σε αλυσίδες εφοδιασμού στον κλάδο των ταχέως κινούμενων καταναλωτικών προϊόντων
(Πανεπιστήμιο Πειραιώς, 2022-12-07)
Στη σύγχρονη εποχή, βαρύνουσας σημασίας για την επιτυχημένη οργάνωση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας είναι ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της, δηλαδή η ψηφιακή μεταμόρφωση του κάθε εταίρου κατά μήκος της αλυσίδας και ο ψηφιακός ...