dc.contributor.advisor | Μάρδας, Δημήτριος | |
dc.contributor.author | Μαρκάκου, Μαριελένα | |
dc.date.accessioned | 2015-09-04T16:49:29Z | |
dc.date.available | 2015-09-04T16:49:29Z | |
dc.date.issued | 2015-01 | |
dc.identifier.uri | https://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/7216 | |
dc.description.abstract | Η διπλωματική εργασία πραγματεύεται την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ασφάλεια των τροφίμων στην επικράτεια της και την ελληνική πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα από την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ακόμα, εστιάζει στην μελέτη περίπτωσης των σημείων πώλησης πολυτελών τροφίμων delicatessen shops. Το παρών σύγγραμμα χωρίζεται σε δύο κύριες θεματικές ενότητες και σε μια μελέτη περίπτωσης: την ανάλυση των Κανονισμών και των Οδηγιών της Ε.Ε., την παρουσίαση και την ανάλυση των ενεργειών του Ελληνικού Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ) και την παρουσίαση της περίπτωσης των delicatessen shops. Το πρώτο μέρος δίνει έμφαση στο κανονιστικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ασφάλεια των τροφίμων και την προστασία των καταναλωτών. Αλλά και στους διάφορους σημαντικούς μηχανισμούς που δημιουργήθηκαν για τον καλύτερο έλεγχο και την παρακολούθηση των ζώων, των φυτών και των παράγωγων τροφίμων τους στην Ευρώπη. Το δεύτερο μέρος εστιάζει στο ρόλο του Ε.Φ.Ε.Τ. στην Ελλάδα, στην δράση του και στις ενέργειες του. Σε αυτό αναλύεται η ελληνική πραγματικότητα για την περίοδο 2007-2011, μέσα από τους ελέγχους του ΠΟΕΣΕ και τα αποτελέσματα τους. Το τρίτο και τελευταίο μέρος είναι η μελέτη περίπτωσης των σημείων πώλησης πολυτελών τροφίμων - delicatessen shops. Αναλύει τον τρόπο δημιουργίας τους και τα προϊόντα που προσφέρουν. Ακόμα, προσεγγίζει τα ελληνικά διάσημα προϊόντα που πωλούνται στο εξωτερικό, τις διακρίσεις τους αλλά και τα ελληνικά delicatessen shops της Ευρώπης. Καταληκτικά, ο επίλογος περιγράφει πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της σωστής παρακολούθησης των τροφίμων για την προστασία του καταναλωτή και τη δημόσια υγεία και ποιες είναι οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν στον ελλαδικό χώρο. | el |
dc.format.extent | 206 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Πειραιώς | el |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.subject | Τροφή -- Μέτρα ασφαλείας -- Ευρωπαϊκή Ένωση, χώρες της | el |
dc.subject | Τροφή -- Μέτρα ασφαλείας -- Ελλάδα | el |
dc.subject | Τροφή -- Δίκαιο και νομοθεσία -- Ευρωπαϊκή Ένωση, χώρες της | el |
dc.subject | Τροφή -- Δίκαιο και νομοθεσία -- Ελλάδα | el |
dc.subject | Food -- Safety measures -- European Union countries | el |
dc.subject | Food -- Safety measures -- Greece | el |
dc.subject | Food law and legislation -- European Union countries | el |
dc.subject | Food law and legislation -- Greece | el |
dc.subject | Delicatessens | el |
dc.subject | Food -- Safety regulations | el |
dc.title | Η πολιτική ασφάλειας τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η ελληνική πραγματικότητα. Μελέτη περίπτωσης: delicatessen shops | el |
dc.type | Master Thesis | el |
dc.contributor.department | Σχολή Ναυτιλίας και Βιομηχανίας. Tμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Tεχνολογίας | el |
dc.identifier.call | 344.404232 ΜΑΡ | el |
dc.corporate.name | Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών | el |
dc.contributor.master | Οργάνωση και Διοίκηση Βιομηχανικών Συστημάτων | el |