Εμφάνιση απλής εγγραφής

Οι προσδοκίες και αντιλήψεις εισερχόμενων τουριστών για την παρεχόμενη ποιότητα υπηρεσιών στα ελληνικά ξενοδοχεία

dc.contributor.advisorΜάλλιαρης, Πέτρος
dc.contributor.authorΚαραβούλης, Σπύρος
dc.date.accessioned2015-07-16T09:47:18Z
dc.date.available2015-07-16T09:47:18Z
dc.date.issued2001
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/6861
dc.format.extent320el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Πειραιώςel
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΤουρισμός -- Ελλάδαel
dc.subjectΞενοδοχειακές επιχειρήσειςel
dc.subjectΤουριστική ανάπτυξηel
dc.titleΟι προσδοκίες και αντιλήψεις εισερχόμενων τουριστών για την παρεχόμενη ποιότητα υπηρεσιών στα ελληνικά ξενοδοχείαel
dc.title.alternativeExpectations and perceptions of incoming tourists regarding the delivered service quality in Greek hotelsen
dc.typeDoctoral Thesisel
dc.contributor.departmentΣχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεωνel
dc.identifier.call338.4791 ΚΑΡel
dc.description.abstractENThe overall purpose of this study was the research of the expectations and perceptions of the incoming tourists of Greece regarding the provided service quality of Greek hotelsand to add to the existing theory. Our research provides an estimation of the level of provided quality, according to the various income levels and the hotel categories. There were six dependent variables in our research. The Perceived Provided Service Quality was the main dependent variable, composed of five quality dimensions according to the Service Quality Model of Zeithaml, Berry και Parasuraman (1988) - namely "Tangibles" , "Reliability", "Responsiveness", "Assurance" and "Empathy". These dimensions were addressed separately as dependent variables. We identified two independet variables, the income level (market segment) and the hotel category, each with three levels, from which a 3X3 factorial design emerges and ten different categories of null hypotheses regarding the effect of the income level and the hotel category to the perceived quality. For the purposes of our study we designed a random, representative sample drawn from the country's main airports and consisted of 1.000 tourists in total, residing in Greek hotels throughout Greeceduring the summer season. the tourists belonged respectively to the high, middle, or low - icome level. A sample consisted of 738 completed questionnaires representing a return rate of 74% provided a useful database for the purpose of our research. The statement of the research hypotheses is followed by the control of hypotheses, which is performed by factorial analysis of variance (ANOVA) and the statistical analysis F with the statistical software SPSS, using Factor Analysis and Cluster Analysis in order to verify the theoretical background of the SER VQUAL model for our research and to segment respectively the clientele Of Greek hotels according to their service quality perceptions.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»