Show simple item record

dc.contributor.authorΓαβριήλ, Ιωάννης
dc.date.accessioned2006-04-03T12:24:48Z
dc.date.available2005-12-06T11:14:36Z
dc.date.issued2004-12-06T11:14:36Z
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/608
dc.description.abstractΤα τελευταία χρόνια το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι ιδιαίτερα έντονο στο λεκανοπέδιο της Αθήνας. Η οικονομική ανάπτυξη των τελευταίων δεκαετιών η συσσώρευση των δραστηριοτήτων του 50% του πληθυσμού της χώρας, η κυκλοφοριακή συμφόρηση και η αυξανόμενη βιομηχανική λειτουργία οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Επίσης η γεωμορφολογία του λεκανοπεδίου και τα ιδιαίτερα μετεωρολογικά χαρακτηριστικά του παίζουν σημαντικό ρόλο στη συσσώρευση των εκπεμπόμενων ρύπων. Παρόλα τα μέτρα που λαμβάνονται και των πριμοδοτούμενων προτάσεων για αποκέντρωση όλοι οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου ζουν καθημερινά τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην ποιότητα ζωής. Τα αιωρούμενα σωματίδια που συγκαταλέγονται στους σημαντικότερους ατμοσφαιρικούς ρύπους έχουν κάνει έντονα αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή της Αθήνας την τελευταία δεκαετία. Τα μηνύματα που λαμβάνονται από ιατρικά και περιβαλλοντικά συνέδρια καθώς και από την προσωπική καθημερινή εμπειρία των κατοίκων της πρωτεύουσας είναι δυσμενή. Με απώτερο στόχο τον έλεγχο των επιπέδων σωματιδιακής ρύπανσης, η Ε.Ε. εξέδωσε οδηγία η οποία προβλέπει οριακή μέση ετήσια συγκέντρωση σωματιδίων ΡΜ10 (40mg/m3) και μέγιστο αριθμό υπερβάσεων (35) μιας 24-ωρης οριακής τιμής (50mg/m3) μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος. Αμφότερα τα πρότυπα ποιότητας της ατμόσφαιρας έχουν επίσημη έναρξη ισχύος την 1/1/2005. Στόχος της παρούσης εργασίας είναι η πλήρης και αναλυτική στατιστική επεξεργασία των ωριαίων συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10 που καταγράφηκαν σε οκτώ σταθμούς μέτρησης του Λεκανοπεδίου της Αττικής κατά τη διάρκεια των ετών 2001 και 2002. Η στατιστική αυτή ανάλυση καταλήγει στην προσαρμογή διάφορων θεωρητικών κατανομών στα δεδομένα με σκοπό να εκτιμηθούν οι αναμενόμενες υπερβάσεις και οι αναμενόμενες μέγιστες συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων. Η όλη μεθοδολογία που εφαρμόζεται μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης ως εργαλείο διαχείρισης της αέριας ποιότητας για το σχεδιασμό σεναρίων μείωσης των εκπομπών των αιωρούμενων σωματιδίων, με σκοπό τη συμμόρφωση με τα διάφορα θεσμοθετημένα πρότυπα.
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isoel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subjectΑττική (Ελλάδα)
dc.subjectΜετρήσεις
dc.subjectΑτμοσφαιρική έρευνα
dc.subjectΑέρας
dc.subjectΜόλυνση
dc.subjectΕλλάδα
dc.titleΜελέτη της στατιστικής κατανομής των χρονοσειρών συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10 στην περιοχή της Αθήνας
dc.typeMaster Thesis
europeana.isShownAthttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/608
europeana.typeIMAGE
dc.format.bytes3336924 bytes


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
Except where otherwise noted, this item's license is described as
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Contact Us
Send Feedback
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»