Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΣιδηράς, Δημήτριος
dc.contributor.authorΡοδίτη, Μαριγούλα
dc.date.accessioned2013-07-15T09:23:49Z
dc.date.available2013-07-15T09:23:49Z
dc.date.issued2013-07-15T09:23:49Z
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/5546
dc.description.abstractΣτην παρούσα διπλωματική εργασία, μελετήθηκε η ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών συστημάτων στο Δίκτυο της Χαμηλής και της Μέσης Τάσης αναφορικά με το πλήθος των αιτήσεων, το ρυθμό ενεργοποίησης τους και την εγκατεστημένης τους ισχύς. Στο πρώτο Κεφάλαιο, γίνεται σύντομη αναφορά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) με έμφαση στα φωτοβολταϊκά συστήματα. Παρουσιάζονται η δομή, τα βασικά μέρη, τα είδη και ο τρόπος σύνδεσης των φωτοβολταϊκών συστημάτων. Στο δεύτερο Κεφάλαιο παρουσιάζεται η εξέλιξη της Ελληνικής Νομοθεσίας στις επενδύσεις των φωτοβολταϊκών μέσα στον χρόνο όπως επίσης και η αδειοδοτική τους διαδικασία ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκει καθένας από τους σταθμούς, (φωτοβολταϊκά συστήματα επί εδάφους - Ειδικό Πρόγραμμα Στεγών). Στο τρίτο Κεφάλαιο, παρουσιάζονται στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής και Διεθνούς Αγοράς για τα έτη 2010 - 2011 που αφορούν την ανάπτυξη των ΑΠΕ με τη πάροδο του χρόνου. Ακολουθεί το τέταρτο Κεφάλαιο, το οποίο ασχολείται τόσο με τα φωτοβολταϊκά απόβλητα όσο και με τη διαδικασία και τις μεθόδους ανακύκλωσης των φωτοβολταϊκών πλαισίων. Στη συνέχεια, στο πέμπτο Κεφάλαιο, γίνεται η ιστορική αναδρομή και η παρουσίαση των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS). Συγκεκριμένα, αναλύονται η λειτουργία, τα χωρικά δεδομένα και οι εφαρμογές ενός συστήματος GIS. Στο έκτο Κεφάλαιο γίνεται σύγκριση της ημερήσιας, μηνιαίας και ετήσιας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ δύο (2) φωτοβολταϊκών σταθμών, 100 kW έκαστος, οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί κατά τη διάρκεια ενός έτους σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Στο έβδομο Κεφάλαιο, κάνοντας χρήση των δεδομένων που μας παρέχει ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (διαδοχικός διάδοχος της Δ.Ε.Η. Α.Ε.), μελετάται τόσο ο ρυθμός ενεργοποίησης όσο και η εγκατεστημένη τους ισχύς όλων των φωτοβολταϊκών σταθμών στο Δίκτυο της Χαμηλής Τάσης (ΧΤ) με τη βοήθεια των σιγμοειδών καμπυλών και αποδεικνύεται ότι η πρόβλεψη για την εξέλιξη της σιγμοειδούς καμπύλης καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τα διαθέσιμα δεδομένα τη χρονική στιγμή που γίνεται η πρόβλεψη. Τέλος, στο όγδοο Κεφάλαιο, γίνεται προσπάθεια χαρτογράφησης των φωτοβολταϊκών συστημάτων στην ηπειρωτική Ελλάδα με τη χρήση των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS). Επιπλέον, η εφαρμογή του GIS βασίστηκε στις μεταβολές των φωτοβολταϊκών σταθμών στο Δίκτυο της Χαμηλής και της Μέσης Τάσης συναρτήσει του χρόνου στα διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκε το λογισμικό ArcView 9.1 με τη χρήση της βάσης δεδομένων MS - Access 2003.
dc.language.isoel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subjectPhotovoltaic power systems
dc.subjectΑνανεώσιμες πηγές ενέργειας
dc.subjectΗλεκτρική ενέργεια -- Παραγωγή
dc.subjectΓεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών
dc.titleΔιαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Α.Π.Ε.) βοηθούμενη από γεωγραφικό σύστημα πληροφοριών (GIS): η περίπτωση των φωτοβολταϊκών συστημάτων
dc.typeMaster Thesis
europeana.isShownAthttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/5546
dc.identifier.call621.31244 ΡΟΔ
dc.corporate.nameΕθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»