Show simple item record

dc.contributor.authorΠυλαρινού, Αγγελική Π.
dc.date.accessioned2006-04-03T12:14:08Z
dc.date.available2005-Sep-26T11:14:36Z
dc.date.issued2004-01-01T11:14:36Z
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/480
dc.description.abstractΤο πρόγραμμα ΕΠΙΚ (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα συνεργασίας Ιατρικής και Κοινωνίας) είναι μια πολυκεντρική επιδημιολογική προοπτική μελέτη (cohort study) που σχεδιάστηκε για να ερευνήσει τη σχέση μεταξύ διατροφής και καρκίνου (άλλα και άλλων χρόνιων παθήσεων) καθώς και τη σχέση μεταξύ διατροφικών και άλλων παραγόντων που αφορούν στον τρόπο ζωής, στα γονίδια κ.λ.π. Στην Ελλάδα, η οποία είναι μία από τις 10 Ευρωπαϊκές χώρες που διεξάγεται το πρόγραμμα και είναι η χώρα με την οποία θα ασχοληθεί η μελέτη, η οποία συντονίζεται από το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας (ΕΥΕ) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σκοπός της εργασίας, είναι η αξιολόγηση της συμβατότητας των αναφερόμενων τιμών ενεργειακής πρόσληψης, που προκύπτουν από δεδομένα διατροφικής ανάκλησης 24ώρου. Η αξιολόγηση αυτή θα γίνει παρουσιάζοντας μια μεθοδολογία για την εύρεση ατόμων των οποίων η ενεργειακή πρόσληψη είναι χαμηλότερη της ελάχιστα απαιτούμενης (υποεκτιμούντες) για τη διατήρηση σταθερού βάρους υπό φυσιολογικές συνθήκες διαβίωσης. Επίσης, θα αναφερθούν τρόποι εύρεσης της φυσικής δραστηριότητας ενός ατόμου αφού η φυσική δραστηριότητα είναι σημαντικός παράγοντας στον προσδιορισμό των υποεκτιμούντων. Η μέτρηση της φυσικής δραστηριότητας μπορεί να οδηγήσει στον προσδιορισμό της ενέργειας που συνήθως δαπανά ένα άτομο ανά ημέρα ή ώρα, εκφρασμένη είτε σε μονάδες ενέργειας (kcal ή kJ) είτε σε μεταβολικά ισοδύναμα (ΜΕΤ). Η μεθοδολογία που θα αναπτυχθεί θα εφαρμοστεί σε δεδομένα 300 Ελλήνων συμμετεχόντων ενώ η ανάλυσή θα γίνει με το στατιστικό πρόγραμμα STATA.
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isoel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subjectΚαρκίνος
dc.subjectΔιατροφή
dc.title΄Ελεγχος συμβατότητας των τιμών ενεργειακής πρόσληψης διατροφικών δεδομένων
dc.typeMaster Thesis
europeana.isShownAthttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/480
europeana.typeIMAGE
dc.format.bytes1046543 bytes


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
Except where otherwise noted, this item's license is described as
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Contact Us
Send Feedback
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»