dc.contributor.advisor | Κοτταρίδη, Κωνσταντίνα | |
dc.contributor.author | Καλιακούδας, Θεόφιλος | |
dc.date.accessioned | 2024-11-12T12:29:37Z | |
dc.date.available | 2024-11-12T12:29:37Z | |
dc.date.issued | 2024-01 | |
dc.identifier.uri | https://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/17054 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26267/unipi_dione/4477 | |
dc.description.abstract | Αρχικά δημιουργήθηκε μια εφαρμογή και έπειτα πραγματοποιήθηκε έρευνα μέσω
ερωτηματολογίου στην οποία συμμετείχαν 216 Έλληνες καταναλωτές . Η έρευνα
αυτή αφορούσε εννιά υποομάδες ερωτήσεων και συγκεκριμένα η Προτίμηση ως
προς τα Βιολογικά Προϊόντα η Σημαντικότητα Χαρακτηριστικών Εταιριών η
Χρησιμότητα Βιολογικών Προϊόντων η Ανταγωνιστικότητα των βιολογικών
προϊόντων και τον Ενδιαφέρων για την Εφαρμογή και η Ασφάλεια των Προϊόντων
επίσης γίνεται μια Σύγκριση βιολογικών με Συμβατικών και η Εκτίμηση των
Προιοντων και μια Τάση προς τα Βιολογικά. Πραγματοποιήθηκε ο συντελεστής
συσχέτισης Pearson που μας δείχνει την συσχέτιση δυο ποσοτικών μεταβλητών.
Ως εξαρτημένη μεταβλητή αρχικά χρησιμοποιήσαμε την ηλικία των καταναλωτών
και ως ανεξάρτητη μεταβλητή ήταν η εκάστοτε ερώτηση. Έπειτα,
πραγματοποιήθηκε μια ανάλυση του τεστ Fisher-Freeman που είναι ένα τεστ από
το τεστ χι-τετραγωνού αλλά αυτή την φορά ως εξαρτημένη μεταβλητή
χρησιμοποιήσαμε την εκπαίδευση και ως ανεξάρτητη μεταβλητή ήταν η
εκάστοτε ερώτηση. Έπειτα πραγματοποιήθηκε μια δεύτερη έρευνα μέσω
ερωτηματολογίου στην οποία συμμετείχαν 57 Έλληνικές επιχειρήσεις. Η έρευνα
αυτή αφορούσε εννιά υποομάδες ερωτήσεων και συγκεκριμένα το Ενδιαφέρον
Εισόδου τα Προνόμια των Επιχειρήσεων την Χρησιμότητα των Βιολογικών
προϊόντων την Ανταγωνιστικότητα των βιολογικών Προϊόντων την Ασφάλεια των
Προϊόντων την Σύγκριση των Βιολογικών την Πρόθεση της Εταιρείας καθώς και
την Ανταγωνιστικότητα των βιολογικών προϊόντων και τα κίνητρα ένταξής τους.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε μια swot ανάλυση που δείχνει τις
δυνατότητες τις αδυναμίες τις ευκαιρίες και τις απειλές που μπορεί να
υπάρχουν σύμφωνα με τα ευρήματα που υπάρχουν από τα ερωτηματολόγια και στο
τέλος αναφέρονται τα τεχνικά χαρακτηριστικά της εφαρμογής που υπάρχουν και
τις αλλαγές που χρειάζεται να πραγματοποιηθούν για να έλθει η εφαρμογή σε
εμπορική χρήση | el |
dc.format.extent | 97 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Πειραιώς | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ | * |
dc.title | Το ενδιαφέρον χρήσης μιας εφαρμογής βιώσιμων προϊόντων : μια μελέτη των Ελλήνων καταναλωτών και εταιρειών | el |
dc.title.alternative | The interest of using a sustainable products application : a study of Greek consumers and companies | el |
dc.type | Master Thesis | el |
dc.contributor.department | Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης | el |
dc.description.abstractEN | Initially an application was created and then a survey was conducted through a questionnaire in which 216 Greek consumers participated. The survey included nine subgroups of questions, namely Preference for Organic Products, Importance of Company Characteristics, Usefulness of Organic Products, Competitiveness of Organic Products and Interest in Organic Products. Applicability and Safety of the Products also a Comparison of Organic with Conventional and the Valuation of the Products and an Attitude towards Organic was also made.Pearson's correlation coefficient was carried out which shows us the correlation between two quantitative variables. As the dependent variable we initially used the consumers' sunshine and as the independent variable we used each question. Then, an analysis of the Fisher-Freeman test was carried out which is a test from the chi-square test but this time we used education as the dependent variable and the independent variable was always the question. This survey concerned nine subgroups of questions, namely the Interest of Entry the Privileges of the Companies the Usefulness of Organic Products the Competitiveness of Organic Products the Safety of Products the Comparison of Organic Products the Company's Intention and the Competitiveness of Organic Products and the Motives for their Integration A swot analysis was then carried out showing the strengths, weaknesses, opportunities and threats that may exist according to the findings of the questionnaires and finally the technical characteristics of the application that exist and the changes that need to be made in order to make the application commercially available | el |
dc.contributor.master | Βιοοικονομία, Κυκλική Οικονομία και Βιώσιμη Ανάπτυξη | el |
dc.subject.keyword | Εφαρμογή | el |
dc.subject.keyword | Καταναλωτές | el |
dc.subject.keyword | Επιχειρήσεις | el |
dc.subject.keyword | Κινητήρια κίνητρα | el |
dc.subject.keyword | SWOT ανάλυση | el |
dc.date.defense | 2024-11-07 | |