dc.contributor.advisor | Μανασάκης, Κωνσταντίνος | |
dc.contributor.author | Γιαννησόπουλος, Φραγκίσκος | |
dc.date.accessioned | 2024-03-04T11:22:02Z | |
dc.date.available | 2024-03-04T11:22:02Z | |
dc.date.issued | 2023-12 | |
dc.identifier.uri | https://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/16243 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26267/unipi_dione/3665 | |
dc.description.abstract | Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η διερεύνηση της δυναμικής
αλληλεπίδρασης μεταξύ της εταιρικής υπευθυνότητας και των πρακτικών βιωσιμότητας
στο πλαίσιο του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα. Καθώς εντείνονται οι παγκόσμιες
ανησυχίες σχετικά με την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, την κοινωνική ισότητα και
την οικονομική σταθερότητα, ο ρόλος της αγροδιατροφικής βιομηχανίας στην επίτευξη
βιώσιμης ανάπτυξης γίνεται καθοριστικός. Αρχικά, γίνεται λόγος για τη σημασία της
εταιρικής υπευθυνότητας για τη βιώσιμη ανάπτυξη, με αναφορά σε διεθνή πλαίσια
αναφορά της εταιρικής υπευθυνότητας καθώς και στις δυσκολίες που ενέχει.
Ακολούθως, εξετάζεται η εταιρική υπευθυνότητα και η βιώσιμη ανάπτυξη στον
αγροδιατροφικό κλάδο, μελετώντας συγκεκριμένα την αξία της εταιρικής
υπευθυνότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης στον αγροδιατροφικό κλάδο και τα πεδία
κρισιμότητας της εφαρμογής τους. Στη συνέχεια, η μελέτη διερευνά το σημερινό τοπίο
των πρωτοβουλιών εταιρικής υπευθυνότητας και των πρακτικών βιωσιμότητας που
υιοθετούν οι ελληνικές αγροτικές επιχειρήσεις, εστιάζοντας σε τρεις από τις
γνωστότερες στη χώρα, τη Nestle Hellas A.E., τη PEPSICO HELLAS ABEE και τη
ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ Α.Ε., εξετάζοντας τον αντίκτυπό τους στη διατήρηση του περιβάλλοντος,
την κοινωνική ευημερία και την οικονομική ανθεκτικότητα. | el |
dc.format.extent | 75 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Πειραιώς | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ | * |
dc.title | Απολογισμός εταιρικής υπευθυνότητας και βιώσιμης ανάπτυξης στον κλάδο της αγροδιατροφής στην Ελλάδα | el |
dc.title.alternative | Corporate responsibility and sustainable development in the afri-food sector in Greece | el |
dc.type | Master Thesis | el |
dc.contributor.department | Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης | el |
dc.description.abstractEN | The purpose of this thesis is to investigate the dynamic interaction between
corporate responsibility and sustainability practices in the context of the Greek agri food sector. As global concerns about environmental degradation, social equity and
economic stability intensify, the role of the agri-food industry in achieving sustainable
development is becoming crucial. First, there is talk about the importance of corporate
responsibility for sustainable development, with reference to international contexts,
reference to corporate responsibility as well as the difficulties it entails. Next, corporate
responsibility and sustainable development in the agri-food industry are examined,
specifically studying the value of corporate responsibility and sustainable development
in the agri-food industry and the critical areas of their application. The study then
explores the current landscape of corporate responsibility initiatives and sustainability
practices adopted by Greek agribusinesses, focusing on three of the best known in the
country, Nestle Hellas A.E., PEPSICO HELLAS ABEE and NITSIAKOS Α.Ε.,
considering their impact on environmental conservation, social well-being and
economic resilience. | el |
dc.contributor.master | Βιοοικονομία, Κυκλική Οικονομία και Βιώσιμη Ανάπτυξη | el |
dc.subject.keyword | Εταιρική υπευθυνότητα | el |
dc.subject.keyword | Βιώσιμη ανάπτυξη | el |
dc.subject.keyword | Αγροδιατροφικός κλάδος | el |
dc.subject.keyword | Ελλάδα | el |
dc.date.defense | 2024-02-22 | |