Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αξιοποίηση υπολειμμάτων καφέ

dc.contributor.advisorΧατζηνικολάου, Δημήτριος
dc.contributor.authorΧατζηπαναγιώτη, Μαρία
dc.date.accessioned2020-08-31T10:05:56Z
dc.date.available2020-08-31T10:05:56Z
dc.date.issued2020-03
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/12870
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26267/unipi_dione/293
dc.description.abstractΗ ταυτόχρονη αύξηση του πληθυσμού και των ανθρώπινων αναγκών έχει αυξήσει τα απόβλητα που απορρίπτονται στους χώρους υγειονομικής ταφής. Τα οργανικά απόβλητα όταν αποσυντίθενται μέσω αναερόβιας χώνευσης παράγουν μεθάνιο (Molino et al, 2013), το οποίο είναι ένα ισχυρό αέριο του θερμοκηπίου (Boucher et al. 2009). Ο καφές είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα στο κόσμο και ένα προϊόν που το μεγαλύτερο ποσοστό της βιομάζας του δεν μπορεί να καταναλωθεί και απορρίπτεται. Η απόρριψη μέρους της βιομάζας του καφέ ξεκινάει κατά τη διαδικασία επεξεργασίας του φυτού, προτού δηλαδή παραχθεί το έτοιμο προϊόν. Επιπλέον, έπειτα από τη χρήση των κόκκων καφέ για τη δημιουργία του ροφήματος, το μεγαλύτερο ποσοστό της μάζας του καφέ απορρίπτεται ως απόβλητο. Η παρακάτω εργασία αναφέρει τις ουσίες που μπορούν να αντληθούν από το υπόλειμμα του καφέ, με ποιους τρόπους μπορεί να γίνει η συλλογή αυτών των ουσιών καθώς και πιθανές χρήσεις τους. Επίσης, έχει γίνει μία ανάλυση σύστασης υπολείμματος καφέ. Τέλος, αναφέρονται οι βέλτιστες επιλογές για την χρήση του αποβλήτου.el
dc.format.extent58el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Πειραιώςel
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.titleΑξιοποίηση υπολειμμάτων καφέel
dc.title.alternativeUtilization of coffee residuesel
dc.typeMaster Thesisel
dc.contributor.departmentΣχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οικονομικής Επιστήμηςel
dc.description.abstractENThe parallel growth in population and human needs has increased the waste discarded in landfills. When the organic waste decomposed by anaerobic digestion, produces methane (Molino et al., 2013), which is a powerful greenhouse gas (Boucher et al. 2009). Coffee is one of the most popular beverages in the world and it is a product which most of its biomass cannot be consumed and discarded. The disposal of some parts of the coffee's biomass begins during the plant's processing phase and before the finished product is produced. However, even after the use of the coffee beans for the production of the beverage, most of the coffee mass is discarded as waste. The following dissertation describes the various ways in which the coffee waste can be reused. It is also mentioned which substances can be extracted from the coffee residue, in which ways these substances could be collected as well as their potential use. A coffee residue composition analysis has also been performed. Finally, the best options for using the waste have listed and analyzed.el
dc.corporate.nameΕθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τμήμα Βιολογίαςel
dc.contributor.masterΒιοοικονομίαel
dc.subject.keywordΥπόλειμμα καφέel
dc.subject.keywordΕξαγωγή φαινολικών ενώσεωνel
dc.subject.keywordΑνάλυση σύστασης υπολείμματος καφέel
dc.date.defense2020-07-06


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»