dc.contributor.advisor | Χατζηνικολάου, Δημήτριος | |
dc.contributor.author | Χατζηπαναγιώτη, Μαρία | |
dc.date.accessioned | 2020-08-31T10:05:56Z | |
dc.date.available | 2020-08-31T10:05:56Z | |
dc.date.issued | 2020-03 | |
dc.identifier.uri | https://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/12870 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26267/unipi_dione/293 | |
dc.description.abstract | Η ταυτόχρονη αύξηση του πληθυσμού και των ανθρώπινων αναγκών έχει αυξήσει τα
απόβλητα που απορρίπτονται στους χώρους υγειονομικής ταφής. Τα οργανικά απόβλητα
όταν αποσυντίθενται μέσω αναερόβιας χώνευσης παράγουν μεθάνιο (Molino et al, 2013), το
οποίο είναι ένα ισχυρό αέριο του θερμοκηπίου (Boucher et al. 2009). Ο καφές είναι ένα από
τα πιο δημοφιλή ροφήματα στο κόσμο και ένα προϊόν που το μεγαλύτερο ποσοστό της
βιομάζας του δεν μπορεί να καταναλωθεί και απορρίπτεται. Η απόρριψη μέρους της βιομάζας
του καφέ ξεκινάει κατά τη διαδικασία επεξεργασίας του φυτού, προτού δηλαδή παραχθεί το
έτοιμο προϊόν. Επιπλέον, έπειτα από τη χρήση των κόκκων καφέ για τη δημιουργία του
ροφήματος, το μεγαλύτερο ποσοστό της μάζας του καφέ απορρίπτεται ως απόβλητο. Η
παρακάτω εργασία αναφέρει τις ουσίες που μπορούν να αντληθούν από το υπόλειμμα του
καφέ, με ποιους τρόπους μπορεί να γίνει η συλλογή αυτών των ουσιών καθώς και πιθανές
χρήσεις τους. Επίσης, έχει γίνει μία ανάλυση σύστασης υπολείμματος καφέ. Τέλος,
αναφέρονται οι βέλτιστες επιλογές για την χρήση του αποβλήτου. | el |
dc.format.extent | 58 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Πειραιώς | el |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.title | Αξιοποίηση υπολειμμάτων καφέ | el |
dc.title.alternative | Utilization of coffee residues | el |
dc.type | Master Thesis | el |
dc.contributor.department | Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης | el |
dc.description.abstractEN | The parallel growth in population and human needs has increased the waste discarded in
landfills. When the organic waste decomposed by anaerobic digestion, produces methane
(Molino et al., 2013), which is a powerful greenhouse gas (Boucher et al. 2009). Coffee is
one of the most popular beverages in the world and it is a product which most of its biomass
cannot be consumed and discarded. The disposal of some parts of the coffee's biomass begins
during the plant's processing phase and before the finished product is produced. However,
even after the use of the coffee beans for the production of the beverage, most of the coffee
mass is discarded as waste. The following dissertation describes the various ways in which
the coffee waste can be reused. It is also mentioned which substances can be extracted from
the coffee residue, in which ways these substances could be collected as well as their potential
use. A coffee residue composition analysis has also been performed. Finally, the best options
for using the waste have listed and analyzed. | el |
dc.corporate.name | Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τμήμα Βιολογίας | el |
dc.contributor.master | Βιοοικονομία | el |
dc.subject.keyword | Υπόλειμμα καφέ | el |
dc.subject.keyword | Εξαγωγή φαινολικών ενώσεων | el |
dc.subject.keyword | Ανάλυση σύστασης υπολείμματος καφέ | el |
dc.date.defense | 2020-07-06 | |