Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΑρτίκης, Γεώργιος
dc.contributor.authorΔημουλά, Αθανασία
dc.date.accessioned2017-02-16T07:34:20Z
dc.date.available2017-02-16T07:34:20Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/9441
dc.description.abstractΗ διπλωματική μελέτη που ακολουθεί πραγματεύεται την οικονομική κατάσταση και εξέλιξη έξι(6), εισηγμένων στο χρηματιστήριο, εταιρειών του κλάδου τροφίμων τα έτη 2010-2014. Συγκεκριμένα τα κεφάλαια: - Αναφέρονται στον τρόπο διάρθρωσης της εργασίας και στις μεθόδους που θα ακολουθηθούν. - Γίνονται γνωστοί οι αριθμοδείκτες που θα χρησιμοποιηθούν, που αναφέρονται και πως υπολογίζονται. - Μελετώνται το ΑΕΠ, η απασχόληση και ανεργία, ο πληθωρισμός, οι δημοσιονομικές εξελίξεις και προοπτικές και οι νομισματικές εξελίξεις παγκόσμια, στην ευρωπαϊκή ζώνη και στην Ελλάδα. - Αναλύεται ο κλάδος τροφίμων και το ανταγωνιστικό του περιβάλλον με σκοπό να μελετηθεί πως επηρεάζει τις επιχειρήσεις μας. - Παρουσιάζονται οι προς μελέτη επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων. - Αναλύονται οι αριθμοδείκτες σε κάθε επιχείρηση ανά έτος ώστε να φανεί η εξέλιξη τους. - Μέσω των ισολογισμών των εταιρειών αναλύονται οι πίνακες κεφαλαίων και φαίνεται η χρηματοοικονομική πορεία της επιχείρησης στο χρόνο. - Τέλος, εξάγονται συμπεράσματα και γίνονται προτάσεις για περαιτέρω έρευνα. Γεγονός είναι ότι ο κλάδος των τροφίμων είναι ο πιο αντιπροσωπευτικός της ελληνικής βιομηχανίας καθώς η αύξηση ή η μείωση του εισοδήματος των πολιτών έχει σοβαρό αντίκτυπο στις πωλήσεις του κλάδου αφού τα τρόφιμα είναι το τελευταίο προϊόν που θα εγκαταλείψει μια μέση ελληνική οικογένεια σε περίοδο ύφεσης. Η πτώση του κλάδου ξεκίνησε το 2012 παίρνοντας μεγαλύτερες διαστάσεις τα έτη 2013-2014. Οι υπό μελέτης εταιρείες, οι οποίες ασχολούνται με το αλεύρι και τα παράγωγά του, κατάφεραν να διατηρηθούν στην αγορά την χρονική περίοδο 2010-2014 διατηρώντας διαφορετική οικονομική πορεία η καθεμία η οποία καθορίστηκε από τα πάγια στοιχεία που ήδη διέθεταν, τους οικονομικούς πόρους και τις επενδύσεις που κατάφεραν να πραγματοποιήσουν.el
dc.format.extent84el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Πειραιώςel
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.titleΧρηματοοικονομική ανάλυση επιχειρήσεων κλάδου τροφίμωνel
dc.typeMaster Thesisel
dc.contributor.departmentΣχολή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτωνel
dc.contributor.masterΤεχνοοικονομική Διοίκηση και Ασφάλεια Ψηφιακών Συστημάτωνel
dc.subject.keywordΧρηματοοικονομική ανάλυσηel
dc.subject.keywordΚλάδος τροφίμωνel
dc.subject.keywordΑριθμοδείκτεςel
dc.subject.keywordΕταιρείες εισηγμένων επιχειρήσεωνel
dc.subject.keywordΒιομηχανία τροφίμωνel
dc.subject.keywordΑλεύριel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»