dc.contributor.advisor | Αρτίκης, Γεώργιος | |
dc.contributor.author | Δημουλά, Αθανασία | |
dc.date.accessioned | 2017-02-16T07:34:20Z | |
dc.date.available | 2017-02-16T07:34:20Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.identifier.uri | https://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/9441 | |
dc.description.abstract | Η διπλωματική μελέτη που ακολουθεί πραγματεύεται την οικονομική κατάσταση και εξέλιξη έξι(6), εισηγμένων στο χρηματιστήριο, εταιρειών του κλάδου τροφίμων τα έτη 2010-2014.
Συγκεκριμένα τα κεφάλαια:
- Αναφέρονται στον τρόπο διάρθρωσης της εργασίας και στις μεθόδους που θα ακολουθηθούν.
- Γίνονται γνωστοί οι αριθμοδείκτες που θα χρησιμοποιηθούν, που αναφέρονται και πως υπολογίζονται.
- Μελετώνται το ΑΕΠ, η απασχόληση και ανεργία, ο πληθωρισμός, οι δημοσιονομικές εξελίξεις και προοπτικές και οι νομισματικές εξελίξεις παγκόσμια, στην ευρωπαϊκή ζώνη και στην Ελλάδα.
- Αναλύεται ο κλάδος τροφίμων και το ανταγωνιστικό του περιβάλλον με σκοπό να μελετηθεί πως επηρεάζει τις επιχειρήσεις μας.
- Παρουσιάζονται οι προς μελέτη επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων.
- Αναλύονται οι αριθμοδείκτες σε κάθε επιχείρηση ανά έτος ώστε να φανεί η εξέλιξη τους.
- Μέσω των ισολογισμών των εταιρειών αναλύονται οι πίνακες κεφαλαίων και φαίνεται η χρηματοοικονομική πορεία της επιχείρησης στο χρόνο.
- Τέλος, εξάγονται συμπεράσματα και γίνονται προτάσεις για περαιτέρω έρευνα.
Γεγονός είναι ότι ο κλάδος των τροφίμων είναι ο πιο αντιπροσωπευτικός της ελληνικής βιομηχανίας καθώς η αύξηση ή η μείωση του εισοδήματος των πολιτών έχει σοβαρό αντίκτυπο στις πωλήσεις του κλάδου αφού τα τρόφιμα είναι το τελευταίο προϊόν που θα εγκαταλείψει μια μέση ελληνική οικογένεια σε περίοδο ύφεσης. Η πτώση του κλάδου ξεκίνησε το 2012 παίρνοντας μεγαλύτερες διαστάσεις τα έτη 2013-2014.
Οι υπό μελέτης εταιρείες, οι οποίες ασχολούνται με το αλεύρι και τα παράγωγά του, κατάφεραν να διατηρηθούν στην αγορά την χρονική περίοδο 2010-2014 διατηρώντας διαφορετική οικονομική πορεία η καθεμία η οποία καθορίστηκε από τα πάγια στοιχεία που ήδη διέθεταν, τους οικονομικούς πόρους και τις επενδύσεις που κατάφεραν να πραγματοποιήσουν. | el |
dc.format.extent | 84 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Πειραιώς | el |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.title | Χρηματοοικονομική ανάλυση επιχειρήσεων κλάδου τροφίμων | el |
dc.type | Master Thesis | el |
dc.contributor.department | Σχολή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων | el |
dc.contributor.master | Τεχνοοικονομική Διοίκηση και Ασφάλεια Ψηφιακών Συστημάτων | el |
dc.subject.keyword | Χρηματοοικονομική ανάλυση | el |
dc.subject.keyword | Κλάδος τροφίμων | el |
dc.subject.keyword | Αριθμοδείκτες | el |
dc.subject.keyword | Εταιρείες εισηγμένων επιχειρήσεων | el |
dc.subject.keyword | Βιομηχανία τροφίμων | el |
dc.subject.keyword | Αλεύρι | el |