Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΚουρεμένος, Αθανάσιος
dc.contributor.authorΠαπαδάτος, Διονύσιος Σ.
dc.date.accessioned2015-05-25T06:43:46Z
dc.date.accessioned2015-06-19T15:13:16Z
dc.date.available2015-05-25T06:43:46Z
dc.date.available2015-06-19T15:13:16Z
dc.date.issued2015-05-25T06:43:46Z
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/6657
dc.description.abstractΣτο ηλεκτρονικό εμπόριο περιλαμβάνονται όχι μόνο οι ηλεκτρονικές οικονομικές συναλλαγές μεταξύ οργανισμών και πελατών αλλά και όλες οι συναλλαγές μεταξύ μιας επιχείρησης και ενός τρίτου με τον οποίο αυτή συναλλάσσεται. Γενικότερα το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι η ανταλλαγή πληροφοριών μέσω ηλεκτρονικών δικτύων, είτε στο εσωτερικό μιας επιχείρησης, είτε μεταξύ επιχειρήσεων και ανεξάρτητα από την καταβολή ή μη πληρωμής. Καταλήγοντας, το ηλεκτρικό εμπόριο δεν περιορίζεται μόνο στην αγορά και πώληση προϊόντων. (Chaffey, 2008) Το ηλεκτρονικό εμπόριο περιλαμβάνει κυρίως συναλλαγές που διατρέχουν τα όρια μιας εταιρίας. Η ηλεκτρονική επιχείρηση περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο την εφαρμογή ψηφιακών τεχνολογιών σε επιχειρηματικές διεργασίες μέσα στην εταιρία. Συμπεραίνεται ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο μπορεί να ερμηνευτεί ως υποσύνολο του ηλεκτρονικού επιχειρείν. Πολλές νέες ευκαιρίες εισήχθησαν από το ηλεκτρονικό εμπόριο για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις στην παγκόσμια αγορά. Όπως αναφέρει ο Chaffey (2008), τρία είναι τα χαρακτηριστικά πληροφοριών τα οποία όταν συνδυαστούν με τις διαδικτυακές τεχνολογίες μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην αγορά: η εμβέλεια, η αφθονία και οι δεσμοί. Η εμβέλεια δηλαδή ο πιθανός αριθμός πελατών με τους οποίους μια επιχείρηση μπορεί να έρθει σε επαφή επεκτείνετε σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο και χωρίς υψηλό κόστος. Η αφθονία αναφέρεται στην λεπτομερή διάθεση των προϊόντων με παράλληλη ακρίβεια και αξιοπιστία. Τέλος οι δεσμοί είναι η δημιουργία επιχειρησιακών συνδέσμων με σκοπό την απόκτηση μεγαλύτερης εμβέλειας και επιρροής. Από την άλλη, λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης και επίδρασης του διαδικτύου σε όλο και περισσότερες συναλλαγές είναι μεγάλη και η επικινδυνότητα που εμπεριέχεται λόγω της γενικότερης χρήσης του. Για παράδειγμα, ιστότοποι παύουν να λειτουργούν λόγω ραγδαίας αύξησης των επισκεπτών, χάκερ διεισδύουν στην ασφάλεια του συστήματος υποκλέπτοντας δεδομένα πιστωτικών καρτών, αιτήματα πελατών δεν φτάνουν στον τελικό παραλήπτη και πολλά άλλα. Εν κατακλείδι, το διαδίκτυο είναι ένα σύστημα ανοιχτών προτύπων και εφαρμογών που διατίθενται σε όλους ανεξαιρέτως, γεγονός που καθιστά εύκολη την είσοδο για νέους ανταγωνιστές στην αγορά. Το διαδίκτυο επιτείνει τον ανταγωνισμό επειδή οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον καθένα και παράλληλα προσδίδει όλο και αυξανόμενες δυνατότητες στους αγοραστές καθώς μπορούν να επιλέξουν την καλύτερη δυνατή τιμή και προσφορά. (Kennth and Travel, 2011)
dc.language.isoel
dc.subjectΞενοδοχεία -- Ελλάδα -- Τεχνολογικές καινοτομίες
dc.subjectΗλεκτρονικό εμπόριο
dc.subjectInternet auctions
dc.subjectΠλειστηριασμοί
dc.titleΔιερεύνηση διείσδυσης στην ελληνική αγορά συστήματος ηλεκτρονικής δημοπράτησης σχολάζοντος δυναμικού ξενοδοχειακών καταλυμάτων
dc.typeMaster Thesis
europeana.isShownAthttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/6657
dc.identifier.call647.944 95 ΠΑΠ


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής


Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»