Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΜηλιώνης, Απόστολος
dc.contributor.authorΠοθητός, Ιωάννης Δ.
dc.date.accessioned2014-05-15T14:06:26Z
dc.date.available2014-05-15T14:06:26Z
dc.date.issued2014-05-15T14:06:26Z
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/5815
dc.description.abstractΣε μια εποχή όπου τα κινητά τηλέφωνα παύουν να χρησιμοποιούνται μόνο για ομιλία και απλή αποστολή γραπτών μηνυμάτων και όπου παρατηρείται έξαρση της διακίνησης της πληροφορίας, οι άνθρωποι επιζητούν την πρόσβαση σε πηγές δεδομένων/ενημέρωσης οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε τόπο και αν βρίσκονται. Για να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις η βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας προσπαθεί να συνδυάσει τις τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας και των υπολογιστικών συστημάτων και έχει καταφέρει να ενσωματώσει στην κινητή συσκευή λειτουργίες πλοήγησης στο διαδίκτυο και εφαρμογές που εκμεταλλεύονται την τρέχουσα θέση του χρήστη. Με αυτό τον τρόπο, η κινητή επικοινωνία αλλάζει προφίλ μεταβαίνοντας από την εποχή της απλής φωνητικής επικοινωνίας στην εποχή της πολύπλοκης ανταλλαγής δεδομένων. Στα πλαίσια αυτής της μετάβασης, οι υπηρεσίες που βασίζονται στη θέση του χρήστη (LBS-Location Based Services) έχουν αρχίσει να έχουν ολοένα μεγαλύτερη απήχηση στο αγοραστικό κοινό και αυξανόμενο εμπορικό ενδιαφέρον για τις εταιρείες κινητών επικοινωνιών. Από υπηρεσίες παροχής πληροφοριών σε τουρίστες και δυνατότητες πλοήγησης σε μια περιοχή ή παρακολούθησης της κίνησης κάποιων ατόμων μέχρι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και παροχής υπηρεσιών υγείας και παιχνίδια βασισμένα στη θέση του χρήστη/παίκτη, ο κλάδος των εφαρμογών που λειτουργούν στο επίπεδο ενός κινητού τερματικού και βασίζονται στην τρέχουσα θέση του χρήστη αναπτύσσεται διαρκώς. Σημαντικός παράγοντας στην ανάπτυξη αυτή έπαιξε φυσικά η εμφάνιση του Android λογισμικού. Το Android είναι λογισμικό ανοικτού κώδικα, όπου οποιοσδήποτε χρήστης έχει τη δυνατότητα να σχεδιάσει τη δική του εφαρμογή, ανάλογα με τις ανάγκες του, προγραμματίζοντας ο ίδιος όποιο κομμάτι λογισμικού της κινητής συσκευής επιθυμεί. Με τη χρήση μάλιστα ειδικών βιβλιοθηκών που το Android έχει ενσωματωμένες στην πλατφόρμα του, η ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών που βασίζονται στη θέση του χρήστη γίνεται εύκολη υπόθεση. Έτσι, στα πλαίσια της συγκεκριμένης διπλωματικής εργασίας θα αναλυθούν διάφορες τεχνολογίες σχετικές με το Tracking και τη διαχείριση παραγγελιών στον κλάδο των Logistics. Θα αναπτυχθεί μία πρότυπος εφαρμογή διαχείρισης παραγγελιών με καταγραφή της θέσης των διανομέων σε πραγματικό χρόνο με τη βοήθεια τερματικής συσκευής βασισμένης σε Android.
dc.language.isoel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subjectBusiness logistics
dc.subjectRadio frequency identification systems
dc.subjectAndroid (Electronic resource)
dc.titleΣχεδίαση και ανάπτυξη δικτυοκεντρικής εφοδιαστικής εφαρμογής διαχείρισης και ιχνηλασιμότητας παραγγελιών σε περιβάλλον Android
dc.typeMaster Thesis
europeana.isShownAthttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/5815
dc.identifier.call004.1675 ΠΟΘ


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»