dc.contributor.advisor | Αγιακλόγλου, Χρήστος | |
dc.contributor.author | Αποστολίδη, Γεωργία-Μαρία | |
dc.date.accessioned | 2016-04-18T11:44:40Z | |
dc.date.available | 2016-04-18T11:44:40Z | |
dc.date.issued | 2015-10 | |
dc.identifier.uri | https://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/8721 | |
dc.description.abstract | Η εργασία αυτή επικεντρώνεται στην ανάλυση του συστήματος δικαιόχρησης στην Ελλάδα,
με ιδιαίτερη διερεύνηση του κλάδου της εστίασης. Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι
βασικές έννοιες λειτουργίας των αγορών, οι μορφές της αγοράς, καθώς και οι
προσδιοριστικοί παράγοντες ζήτησης και προσφοράς των αγαθών. Στο δεύτερο κεφάλαιο
ορίζεται και αναλύεται ο θεσμός της δικαιόχρησης, ενώ παρουσιάζονται οι τύποι της
δικαιόχρησης όπως υφίστανται σήμερα, καθώς και η οικονομική και εμπορική διάσταση
αυτών. Το τρίτο κεφάλαιο αφιερώνεται στην ιστορική αναδρομή της δικαιόχρησης, σε
διεθνές και εγχώριο επίπεδο, ενώ με τη χρήση στατιστικών αναφορών εξάγονται
συμπεράσματα για την εξέλιξη του θεσμού στην Ελλάδα. Τέλος, στο τέταρτο κεφάλαιο
αναλύεται το δίκτυο franchising και η οικονομική πορεία του ομίλου Goody’s κατά τα
χρόνια της οικονομικής ύφεσης στη χώρα μας. | el |
dc.format.extent | 118 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Πειραιώς | el |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.title | Μελέτη και διερεύνηση του συστήματος Δικαιόχρησης στην Ελλάδα στον κλάδο της εστίασης | el |
dc.title.alternative | Study and examination of Franchising system in Greece in the catering industry | el |
dc.type | Master Thesis | el |
dc.contributor.department | Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης | el |
dc.description.abstractEN | This paper focuses in the analysis of the franchising system in Greece and specifically of the
catering industry. The first chapter presents the basic concepts of market function, the
market forms and the determinants of supply and demand of goods. The second chapter
defines the institution of franchising and presents the types of franchise as they exist today,
as well as their economic and commercial dimension. The third chapter is devoted to the
history of franchising, at international and domestic level and with the use of statistical
reporting, conclusions are extracted for the development of franchising system in Greece.
Finally, the fourth chapter analyzes the franchising network and the financial performance of
Goody's group during the years of economic recession in our country. | el |
dc.contributor.master | Οικονομική και Επιχειρησιακή Στρατηγική | el |
dc.subject.keyword | Market | el |
dc.subject.keyword | Franchising | el |
dc.subject.keyword | Franchisor | el |
dc.subject.keyword | Franchisee | el |
dc.subject.keyword | Franchising network | el |
dc.subject.keyword | Entry fee | el |
dc.subject.keyword | Royalties | el |
dc.subject.keyword | Correlation analysis | el |