Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.authorΠλατή, Αργυρώ
dc.date.accessioned2011-06-07T08:42:39Z
dc.date.available2011-06-07T08:42:39Z
dc.date.issued2011-06-07T08:42:39Z
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/4003
dc.description.abstractΤο τέλος του Ψυχρού πολέμου αλλά και η παγκοσμιοποίηση των επικοινωνιών αποτέλεσαν δυο κρίσιμους παράγοντες σύμφωνα με τον Larson (Larson J.F., 1992, σσ. 159-161) οι οποίοι άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο τα Μέσα Ενημέρωσης επιδρούν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για την εξωτερική πολιτική. Η ανάπτυξη και η διάδοση νέων τεχνολογιών μετασχημάτισαν την προοπτική των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και ενίσχυσαν τη δυνατότητα τους να προσφέρουν αδιάκοπη ροή ειδήσεων. Γεγονότα όπως η πτώση του Τείχους στο Βερολίνο, η ανθρωπιστική κρίση στη Σομαλία και ο πόλεμος στο Ιράκ, μετατρέπονται σε κορυφαία τηλεοπτικά και ενημερωτικά επεισόδια, που επικοινωνούν ακαριαία στο παγκόσμιο ακροατήριο, δημιουργώντας πίεση και ένταση σε όλους τους δρώντες που συμμετέχουν στην αποτίμηση και αξιολόγηση των όσων συμβαίνουν στον κόσμο. Όπως διαπιστώνει ο McNair «…. στην εξωτερική πολιτική όπως και στην εσωτερική, η εικόνα ανταγωνίζεται πλέον σε σημασία το περιεχόμενο των λόγων και των έργων» (McNair Brian, 2003, σ. 270). Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθίστανται πλέον ένας σημαντικός παράγοντας, η παρέμβαση του οποίου μεταβάλλει το περιβάλλον στο οποίο χαράσσεται και ασκείται η εξωτερική πολιτική. Αφορμή της παρούσας εργασίας στάθηκε η επαναφορά στην επικαιρότητα του ζητήματος της ονομασίας της π.Γ.Δ.Μ. ως πεδίο έρευνας σχετικά με τη στάση που τήρησαν τα μέσα απέναντι στους χειρισμούς της κυβέρνησης και πιο συγκεκριμένα τέσσερις εφημερίδες διαφορετικής ιδεολογικής προέλευσης που επιλέχθηκαν ως δείγμα. Το ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει η συγκεκριμένη εργασία είναι ποια ήταν η στάση των τεσσάρων εφημερίδων απέναντι στους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας και αν τελικά επηρέασαν την εξωτερική πολιτική.
dc.language.isoel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subjectΜέσα μαζικής ενημέρωσης -- Πολιτικές απόψεις
dc.subjectΔιεθνείς σχέσεις
dc.subjectΜακεδονικό ζήτημα
dc.subjectΕλλάδα -- Διεθνείς σχέσεις -- Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)
dc.subjectΒαλκανική χερσόνησος -- Εξωτερικές σχέσεις
dc.titleΜέσα Μαζικής Ενημέρωσης & εξωτερική πολιτική : η στάση των ΜΜΕ στο ζήτημα της π.Γ.Δ.Μ. την περίοδο 20/02/2008 έως 5/04/2008
dc.typeMaster Thesis
europeana.isShownAthttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/4003
europeana.typeIMAGE
dc.identifier.call302.23 ΠΛΑ


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»