Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΨυχογυιός, Δημήτριος
dc.contributor.authorΑργύρης, Κωνσταντίνος
dc.date.accessioned2013-11-18T13:02:40Z
dc.date.available2013-11-18T13:02:40Z
dc.date.issued2013-11-18T13:02:40Z
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/5613
dc.description.abstractΑντικείμενο της εργασίας είναι η μελέτη κόστους σε μια μικρομεσαία επιχείρηση παραγωγής προϊόντων σφολιάτας που τροφοδοτεί επιχειρήσεις γρήγορης εστίασης. Η γρήγορη εστίαση αποτελείται από χώρους διασκέδασης ή διαλείμματος και παρέχει το χαρακτηριστικό της φθηνής και γρήγορης λύσης στη διατροφή με μικρογεύματα αλλά και στον καφέ. Θα γίνει παρουσίαση ενός μοντέλου κοστολόγησης με αντικειμενικό σκοπό την τιμολόγηση, την παροχή πληροφοριών κόστους όσο αφορά τα προϊόντα. Θα αναλυθούν τα επιμέρους στοιχεία κόστους ώστε τα διοικητικά στελέχη να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν το κόστος που θα πρέπει να ελέγχουν αλλά και ποιες παρεμβάσεις θα κάνουν στην διαμόρφωση του τελικού κόστους. Το μοντέλο κοστολόγησης που θα εφαρμοστεί είναι η μεθοδολογία ACTIVITY BASED COSTING (ABC) που στηρίζεται σε δραστηριότητες που καταναλώνουν πόρους και επιμερίζονται σε προϊόντα ή πελάτες. Η κρίση που εμφανίστηκε με τα το 2008 άλλαξε τα δεδομένα ζήτησης και προσφοράς. Οι εταιρίες γρήγορης εστίασης (κυλικεία σχολείων, κυλικεία επιχειρήσεων, τυροπιτάδικα, αλυσίδες καφέ κλπ) στην προσπάθεια να βάλουν «φρένο» στην πτώση των πωλήσεων κατέφυγαν σε συνεχείς προσφορές με μειώσεις τιμών και συνδυασμό προϊόντων. Αφού το μοναδικό όπλο να αντιμετωπίσουν την υπάρχουσα κατάσταση είναι η τιμή. Η κίνηση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα (πέρα από την προσπάθεια αναδιαπραγμάτευσης του ενοικίου) μέσα στην εφοδιαστική αλυσίδα να πιέζονται οι εταιρίες που παράγουν τα προϊόντα και να αναζητούν λύσεις πάνω στη μείωση του κόστους . Ωστόσο για γίνει εφικτή η μείωση είναι σημαντικό να γνωρίζει ποιο είναι το κόστος των προϊόντων που παράγει.
dc.language.isoel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subjectΚόστος -- Λογιστική -- Επιχείρηση
dc.subjectΚοστολόγηση
dc.subjectΕστιατόρια, ταβέρνες, κλπ. -- Διοίκηση και οργάνωση
dc.titleActivity based costing σαν μέθοδος κοστολόγησης προϊόντων σε επιχείρηση παραγωγής ζύμης
dc.typeMaster Thesis
europeana.isShownAthttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/5613
dc.identifier.call657 ΑΡΓ


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»